in ,

Αντιπατριαρχική πορεία στην Παπάφη με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία

Αντιπατριαρχική πορεία οργανώνουν σήμερα, συλλογικότητες, οργανώσεις και κοινωνικοί χώροι με αφορμή ακόμη μια γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη, μιας ακόμη γυναίκας, μητέρας τριών παιδιών.

Να υπενθυμίσουμε ότι το βράδυ της Τετάρτης ο 42χρονος γυναικοκτόνος μπήκε με όπλο στο καφέ «Βίκυ» στην οδό Παπάφη, πριν από την συμβολή με την Κατσιμίδη, και πυροβόλησε στο στήθος την πρώην σύντροφό του.

Στην συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε δίνοντας τέλος στη ζωή του. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά η 20χρονη κόρη της 42χρονης που μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο.

H πορεία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Παπάφη με Κίμωνος στις 18:00

Ακολουθούν κάποια από τα καλέσματα συλλογικοτήτων για τη σημερινή πορεία:

Κοινότητα Κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ

Άλλη μια μέρα που προσπαθούμε να διαχειριστούμε το ζόφο, άλλη μια είδηση περί πατριαρχικής βίας.Την Τετάρτη το βράδυ 2/3 μαθαίνουμε για μια απόπειρα γυναικοκτονίας στην Παπάφη, όπου άνδρας πυροβόλησε και τραυμάτισε γυναίκα – που σύμφωνα με τα καθεστωτικά ήταν πρωήν σύντροφός του – και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Την ίδια στιγμή διαβάζουμε για δολοφονία μητέρας και δυο παιδιών απο τον σύζυγο της στην Ανδραβίδα.

Κάθε περιστατικό έμφυλης κακοποίησης, βιασμού, γυναικοκτονίας, μας πληγώνει, μας σφίγγει το στομάχι και μας κάνει να ξεράσουμε οργή, δάκρυα και κυρίως νοιάξιμο και αλληλεγγύη σε όλες όσες βιώνουν στο πετσί τους τη βαρβαρότητα της πατριαρχίας δηλαδή σε όλες. Σιχαθήκαμε να φοβόμαστε, να απειλούμαστε, να στεναχωριόμαστε, να προσπαθούμε να εξηγήσουμε ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ. Η πατριαρχία είναι δομικό κομμάτι της κοινωνίας και όποιος πλέον δεν επιθυμεί να δημιουργήσει ρωγμές σ’ αυτό και την κανονικότητα που μας πνίγει, θα είναι απέναντι μας. Ενάντια στην απογοήτευση και την παράνοια που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα, να αντιδράσουμε, να συλλογικοποιήσουμε τα βιώματά μας, τη θλίψη μας, τις απορίες, τα νεύρα μας, για να μπορούμε να αναπνέουμε.. Το ένα δίπλα στην άλλη. Καμία ανοχή στις γυναικοκτονίες, καμία άλλη συγκάλυψη της πατριαρχίας.

Κάλεσμα από τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Σχολείο»

«Άλλη μια μέρα ξημερώνει με ένα θύμα μια γυναίκα μητέρα τριών παιδιών. Μια γυναικοκτονία ακόμα προστίθεται στον μακρύ λογαριασμό που η πατριαρχική κοινωνία αποφάσισε, χωρίς εμάς για εμάς, ότι πρέπει να τον πληρώσουμε εμείς οι θηλυκότητες.

Αυτή την φορά η πατριαρχική κοινωνία δεν κρύβει το δολοφονικό της προφίλ: Χρυσαυγίτης, χουλιγκανος και φυσικά “λεβέντης” που δεν φοβάται τον θάνατο, και τον σπείρει με τον πιο εφιαλτικό τρόπο για κάθε θηλυκότητα.

Μέχρι να κυκλοφορούμε πραγματικά ελεύθερες

Μέχρι η πατριαρχική κοινωνία να αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας.

Θα ενώνουμε τις φωνές μας για να φοβήσουμε κάθε πατριαρχικό κατακάθι και να του βάλουμε μυαλό.

Όλοι/ες στην αντιπατριαρχική πορεία σήμερα, 03/03, στις 18:00 Κίμωνος με Παπάφη ενάντια στη στέρηση των σωμάτων και των ζωών μας»

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Σήμερα μετράμε άλλη μία αδερφή μας που δολοφονήθηκε από τα χέρια ενός γυναικοκτόνου.

Το βράδυ της 02/03 η Βίκυ δολοφονείται στην περιοχή Παπάφη της Θεσσαλονίκης από τα χέρια του χρυσαυγίτη και πρώην συντρόφου της. Ο γυναικοκτόνος, αφού την απειλούσε τόσο καιρό, την πυροβόλησε, τραυμάτισε την 17χρονη κόρη της και έπειτα αυτοκτόνησε.

Θα το λέμε ξανά και ξανά: δεν θα ανεχτούμε καμία άλλη δολοφονημένη από τα χέρια της πατριαρχίας.

Καλούμε και στηρίζουμε το σημερινό κάλεσμα για συγκέντρωση/πορεία στις 18.00, Παπάφη με Κίμωνος.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στις 19 Μαΐου η νέα ημερομηνία συζήτησης της αγωγής κατά του Alterthess

Ο Θανάσης Τριαρίδης ζητάει να εξαιρεθεί από τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία