in , , , ,

Πορεία εργατικών σχημάτων στην Τούμπα: «Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο, τα σωματεία, την απεργία»

Συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας και πορεία στη Λαμπράκη πραγματοποίησαν μέλη εργατικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων αλλά και του συντονισμού ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, ο οποίος την Τετάρτη είχε πραγματοποιήσει εξόρμηση ενημέρωσης των εργαζομένων στη Βιομηχανική Περιοχή στη Σίνδο.

Το κάλεσμα των εργατικών σχημάτων ανέφερε: «Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης Μάη, που οργανώθηκαν από τα κάτω, από το αγωνιστικό εργατικό κίνημα, κόντρα στην υπονομευτική δράση της ΓΣΕΕ που αρνήθηκε να κηρύξει απεργία, δείχνουνε την αγωνιστική διάθεση που υπάρχει στους εργαζόμενους και το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Χωρίς την «αναμονή» την οποία καλλιεργεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ και ισοδυναμεί με ήττα, να πάρουμε πρωτοβουλίες κλιμάκωσης του αγώνα μέσα στα σωματεία και το εργατικό κίνημα, δυναμικές, μαζικές και κλιμακούμενες, ώστε να καλεστούν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις , με στόχο την ανατροπή του νομοσχεδίου».

Από την παρέμβαση του συντονισμού ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου

Με ξεχωριστό μπλοκ στήριξαν την κινητοποίηση, η Αντεπίθεση των Εργαζομένων, η Ταξική Πορεία, η Ταξική Κίνηση για την Εργατική Χειραφέτηση, ενώ στη διαδήλωση κυριάρχησαν συνθήματα υπεράσπισης του δικαιώματος στην απεργία και του οκτάωρου.

Αύριο Παρασκευή 28/5 στις 18.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση καλλιτεχνών ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ενώ πριν την απεργιακή συγκέντρωση της 3ης Ιούνη θα υπάρξει και πάλι πορεία σε γειτονιά, αυτή τη φορά της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με σημείο συγκέντρωσης την Πλατεία Επταλόφου την Τρίτη 1/6 στις 19.00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αθώος ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος – Δεκάδες άνθρωποι στο πλευρό του στα Δικαστήρια Αλεξανδρούπολης

ΕΔΥΕΘ: Συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο NRDC στις 29 Μαΐου