in , ,

Πρωτοφανής στήριξη της συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης από τη γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου

Με ελπίδα και χαμόγελο γεμίσαμε εχθές καθώς πολλές δεκάδες ήταν οι κάτοικοι της περιοχής της Αλεξάνδρου Σβώλου που στήριξαν την πρωτοβουλία του Δικτύου Αλληλοβοήθειας της γειτονιάς για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης. Τα πράγματα μοιράστηκαν άμεσα σε δομές που στηρίζουν συνανθρώπους μας και που στερούνται ακόμα και τα πιο βασικά.

Παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση από τη σελίδα της Πρωτοβουλίας Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου:

«Η αλληλεγγύη δεν θεωρεί ότι οι αγώνες μας είναι οι ίδιοι αγώνες, ή ότι ο πόνος μας είναι ο ίδιος πόνος, ή ότι η ελπίδα μας είναι για το ίδιο μέλλον. Η αλληλεγγύη περιλαμβάνει δέσμευση και εργασία, καθώς και την αναγνώριση ότι ακόμη και αν δεν έχουμε τα ίδια συναισθήματα, ή τις ίδιες τις ζωές, ή τα ίδια σώματα, ζούμε σε κοινό έδαφος» – Sara Ahmed

Η αλληλεγγύη είναι μία οριζόντια κοινωνική σχέση που λαμβάνει χώρα μεταξύ ίσων. Αποτελεί την συνεκτική κόλλα που συνδέει μία ετερόκλητη κοινωνία μεταξύ της. Είναι ένα αίσθημα σχεδόν πρωτόγονο, που μας φέρνει πιο κοντά στην ανθρώπινη μας φύση, καθώς διαμορφώνει στάσεις και αντιλήψεις. Δίνει φωνή σε αυτούς που δεν ακούγονται και φωτίζει τις ανυποψίαστες γωνιές και τα αόρατα σημεία της πόλης μας. Αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο ενάντια σε καθετί το αλλώτριο, στον φόβο και στην απομόνωση που μας επιβάλλουν.

Με όλα αυτά υπόψη, χθες σημειώσαμε μια ακόμη πετυχημένη δράση στο βιογραφικό του Πάρκου Τσέπης. Τα είδη πρώτης ανάγκης που μαζέψαμε, μοιράστηκαν στις ομάδες που διαχειρίζονται κουτιά αλληλεγγύης στην πόλη.

Έτσι ερχόμαστε σε επαφή και δημιουργούμε νέες σχέσεις με άλλες ομάδες που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Όπως είπαμε πολλές φορές η πανδημία είναι μία ευκαιρία που θα αξιοποιήσουμε με σκοπό να οικοδομήσουμε από την αρχή νέες κοινωνικές δομές, που θα μείνουν και μετά: όταν οι μάσκες θα πέσουν!

Στο τέλος της δράσης, μεταφέραμε τα πράγματα στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, όπου και θα χρησιμοποιηθούν στα επόμενα μαγειρέματα (που γίνονται καθημερινά) από τη συλλογικότητα
room39 # refugee & homeless support.

Επίσης ξεχωρήσαμε κάποια πράγματα τα οποία θα μοιράσουμε στον
Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος και στους άστεγους της Γειτονιάς μας.

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που περάσατε χθες από το Πάρκο Τσέπης. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως είμαστε όλες/-οι μας τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας, αλλά σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι/-ες μας ενωμένοι!

Μείνετε συντονισμένοι/ες στην σελίδα μας για τις επόμενες δράσεις της Γειτονιά Αλ.Σβώλου: Ομάδα Αλληλοβοήθειας Covid-19.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο…

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ !

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κώστας Βεργόπουλος -Η διαδρομή. Του Χρήστου Λάσκου

Digger