in , , , , ,

24 Ιουνίου: Δικάζεται καθηγητής μαιευτικής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών

Στις 24 Ιουνίου γίνεται, μετά από αρκετές αναβολές, η δίκη του μαιευτήρα και καθηγητή της Μαιευτικής σχολής του ΤΕΙ Σίνδου που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών του τμήματος, ενώ φεμινιστικές και φοιτητικές συλλογικότητες διοργανώνουν συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 09.00.

Ο καθηγητής κατηγορείται ότι παρενοχλούσε φοιτήτριες κατά τη διάρκεια γυναικολογικού ελέγχου στο ιατρείο του. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των φοιτητριών, ο καθηγητής εκμεταλλευόταν την εξουσία που του παρείχε η θέση του και καλούσε τις φοιτήτριες για δωρεάν εξέταση κατά τη διάρκεια της οποίας τις παρενοχλούσε. Η «εξέταση» περιλάμβανε ολοκληρωτική αφαίρεση των ρούχων (χωρίς παροχή ρόμπας ή κάποιου άλλου καλύμματος), αμφίχειρη γυναικολογική εξέταση χωρίς γάντια, ερεθισμό της κλειτορίδας με τη χρήση του δαχτύλου, άσεμνες κινήσεις, πολύ στενή επαφή με τον ίδιο καθώς και άλλα.

«Περιστατικά σαν αυτά μας εξοργίζουν αλλά ακόμα περισσότερο μας εξοργίζει η υποκριτική στάση της κυβέρνησης που παρά την έκταση των αποκαλύψεων δεν πήρε κανένα μέτρο που να διευκολύνει τα θύματα. Ενώ φόρεσε το προσωπείο της ευαισθησίας στις αποκαλύψεις της Σ. Μπεκατώρου, όταν αυτές έφθασαν στον Λιγνάδη αποπειράθηκε μέχρι και να συγκαλήψει τα εγκλήματα. Οι μάσκες όμως έπεσαν εντελώς, με το νόμο Χατζηδάκη. Χωρίς κανένα δισταγμό παρουσίασε το εργασιακό τερατούργημα, ευνοϊκό για τις έμφυλες διακρίσεις στην εργασία ενώ πρόκειται για έναν νόμο, που αφήνει εργαζόμενες και εργαζόμενους βορά στην αχαλίνωτη όρεξη των εργοδοτών για κέρδος και τις γυναίκες ακάλυπτες από κάθε δυνατότητα αντίστασης σε περιστατικά παρενόχλησης και βίας. Και επιπλέον, σαν γνήσια νεοφιλελεύθερη, αντλεί από την ακροδεξιά ατζέντα για να απλώσει την σεξιστική επίθεση στα αναπαραγωγικά μας δικαιώματα, στοχεύοντας να μας πείσει ότι η καταξίωσή μας εξαρτάται από το αν είμαστε άξιες παιδομηχανές του έθνους κι όχι από την αξία των έργων μας και της προσωπικότητάς μας». αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη και η Φylis AUTh ενώ η συλλογικότητα Witches Fight Back σημειώνει:

«Μετά από τις τόσες αναβολές που παίρνει εδώ και πέντε χρόνια η δίκη των φοιτητριών μαιευτικής που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από τον καθηγητή τους, η μάχη τους συνεχίζεται την Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 9πμ στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Να είμαστε όλ@ εκεί για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Να γίνουμε το εμπόδιο στην έφυλη βία και η αγκαλιά για τις αδερφές μας».

«Καμία μόνη απέναντι σε κάθε εξουσιαστική και παραβιαστική συμπεριφορά» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Ελευθεριακό Σχήμα Φοιτητών-Φοιτητριών Σίνδου ΔΙΠΑΕ / ΑΤΕΙΘ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κοινότητες Αλβανών και Γεωργιανών Μεταναστών: Ρατσιστικό μίσος από τα ΜΜΕ

«Προετοιμάζονταν για τις πανελλαδικές για να αλλάξει τη ζωή του και να μην γυρίσει στα χωράφια»