• Αντιπολεμική-Αντιρατσιστική πορεία την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

  Συγκέντρωση και διαδήλωση την Πέμπτη 17 Οκτώβρη στις 18.00, στο Άγαλμα Βενιζέλου διοργανώνουν συλλογικότητες και οργανώσεις ενάντια στον πόλεμο στη βορειοανατολική Συρία. 

  Η κινητοποίηση ζητά: «Να σταματήσει η τουρκική εισβολή στο συριακό Κουρδιστάν.

  Να κλείσουν οι βάσεις των ιμπεριαλιστών - Έξω το ΝΑΤΟ.

  Αλληλεγγύη στη Ροτζάβα, στους Κούρδους και τις Κούρδισσες των αυτόνομων κοινοτήτων και στους Τούρκους αντιφρονούντες.

 • «Συνεργατισμός εκτός των τειχών» - Χτίζοντας τον κόσμο που θέλουμε

  Η Cecosesola, το κίνημα του δημοτισμού στην Ισπανία και οι συνεταιρισμοί στις ζαπατίστικες αυτόνομες κοινότητες στο Μεξικό αποτελούν παραδείγματα μιας διαφορετικής οργάνωσης της εργασίας και της οικονομίας, που λειτουργούν έξω από και ενάντια στα πρότυπα του νεοφιλελεύθερου και καπιταλιστικού μοντέλου. Κυρίως, όμως, και παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν, δημιουργούν σχέσεις αλληλεγγύης φέρνοντας το όραμα μιας άλλης κοινωνίας λίγο πιο κοντά. 

 • Ούτε δρόμος ούτε μνημείο για τον Ζακ

  Δεν πέρασε τελικά στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας η πρόταση για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου, αλλά αντ' αυτού προτάθηκε και ψηφίστηκε η ανέγερση μνημεία γενικά κατά του ρατσισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας.

 • Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν στη Βαρκελώνη

  Τουλάχιστον 78 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα χθεσινά επεισόδια με την αστυνομία της Καταλονίας (Mossos d’ Esquadra) στη Βαρκελώνη, κατά διάρκεια των κινητοποιήσεων εναντίον της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας να καταδικάσει δώδεκα αυτονομιστές πολιτικούς σε ποινές κάθειρξης από 9 έως 13 χρόνια σχετικά με τον ρόλο τους στην αποτυχημένη προσπάθεια της περιφέρειας να ανεξαρτητοποιηθεί το 2017. 

 • Φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό στη Σάμο - Δύσκολη νύχτα για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες

  Εφιαλτική νύχτα έζησαν οι περίπου 5.500 πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου. Η φωτιά που ξέσπασε για άγνωστους λόγους χθες το βράδυ ανάγκασε όσους διαμένουν στο καμπ να αποχωρήσουν περνώντας τη νύχτα στην παραλιακή οδό, ενώ άλλοι συγκεντρώθηκαν σε χώρο για αθλητικές δραστηριότητες, κοντά στο ΚΥΤ. Κάποιες ΜΚΟ και δομές ενήργησαν στο μεταξύ για τη φιλοξενία βρεφών και μικρών παιδιών.

 • Snowden

  Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Αμερική και τον κόσμο ολόκληρο το 2013 έγινε αφορμή για την ταινία του Όλιβερ Στόουν, η οποία προβλήθηκε στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2016 ανήμερα των εβδομηκοστών γενεθλίων του. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που ακουμπάει τις ευαίσθητες χορδές μεταξύ εθνικής ασφάλειας και μυστικών υπηρεσιών, βασισμένο στο βιβλίο του Ρώσου, Anatoly Kucherena. "Η τρομοκρατία είναι η δικαιολογία, ζητούμενο είναι η κοινωνική κυριαρχία". Οι μάσκες πέφτουν...

 • Πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου ή πως ακυρώνεται ο Τοπικός Σχεδιασμός

  «Η παρούσα κυβέρνηση και οι δήμαρχοι δεν έκρυψαν ποτέ τις θέσεις τους: ΣΔΙΤ, εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου, έλεγχος στην πρόσβαση, παροχή κάθε είδους διευκολύνσεων στους «επενδυτές», απόρριψη της λογικής του σχεδιασμού» τονίζει η «Πρωτοβουλία για την Εναλλακτική Θεσσαλονίκη» επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την διατήρηση και θέσπιση νόμων μέσω των οποίων προωθείται το Real Estate της δημόσιας γης και η διαχείριση της περιουσίας του ελληνικού λαού με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.