Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην κορυφή του νησιού της Θάσου

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην κορυφή του νησιού της Θάσου, το Υψάριον, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα. Η φωτιά που ξέσπασε στις 05:45 το πρωί σε δασική περιοχή κοντά στο καταφύγιο, αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή επίγειων και εναέριων μέσων.

Στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δήμαρχος Θάσου στο «Πρακτορείο 104,9 FM»:  Η επέμβαση ήταν άμεση και από εδάφους και από αέρος

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την άμεση επέμβαση και τα μέσα που διατέθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς στην κορυφή του νησιού, το Υψάριον, δήλωσε ότι είναι ο Δήμαρχος της Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM ».

« Η επέμβαση ήταν άμεση και από εδάφους και από αέρος μπορούμε να πούμε ότι την ελέγχουμε κατά κάποιον τρόπο».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θάσου η φωτιά κατακαίει δασική έκταση στην καρδιά του νησιού, κοντά στο καταφύγιο, ωστόσο, όπως εκτιμά, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν τον έλεγχο της φωτιάς. «Νομίζω ότι έχουμε το «πάνω χέρι». Δεν φυσάει, δεν έχουμε ανέμους και αυτό βοηθά ώστε να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα και οι άνδρες της Πυροσβεστικής. Είναι ένα μέτωπο, μία εστία, δεν ανησυχούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηεμμανουήλ και σχολίασε, χωρίς να μπορεί ακόμη να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο για τα ακριβή αίτια της φωτιάς, ότι «μάλλον πρόκειται για επιπόλαιη πράξη γιατί η άπνοια δεν ευνοεί εμπρησμούς».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ