Πορείες στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου

Δύο πορείες πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 6 Δεκέμβρη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από όπλο αστυνομικού. Ένταση ανάμεσα σε αγνώστους και τις δυνάμεις της αστυνομίας στην περιοχή των πανεπιστημίων μετά το πέρας των συγκεντρώσεων.

Και οι δύο πορείες ξεκίνησαν από την πλατεία της Καμάρας και κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη, αυτή των συλλογικοτήτων και των οργανώσεων της Αριστεράς, κινήθηκε στην οδό Εγνατία μέχρι και την περιοχή της Αντιγονιδών, όπου και κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε μέσω των οδών Αγ. Δημητρίου και Ιασωνίδου στην Καμάρα, όπου και ολοκληρώθηκε.

Η δεύτερη πορεία, αυτή του α/α χώρου, κατευθύνθηκε σε κεντρικούς  δρόμους και κατέληξε στην περιοχή της Καμάρας.

Ένταση στην περιοχή των πανεπιστημίων

Μετά την ολοκλήρωση των πορειών άγνωστοι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή των πανεπιστημίων στο ύψος της Αγ. Δημητρίου όπου και υπήρξε για περισσότερη από μια ώρα ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις. Η ομάδα αγνώστων πραγματοποίησε ρήψη μολότοφ, πυροτεχνημάτων και άλλων αντικειμένων προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με ρήψη κρότου λάμψης και χημικών.

Η ένταση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ δεν υπήρξαν προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από φωτοβολίδα, ο οποίος μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424.

Πηγή: stokokkino.gr