ΛΑΕ Θεσσαλονίκης: Κι αν χιονίζει και αν βρέχει… η κυβέρνηση ξεπουλάει

«Συνιστά πρόκληση η είδηση ότι ο Υπ. Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο του ΟΛΘ κ. Μέλλιο, μέλη του Δ.Σ. του ΟΛΘ και το Γ.Γ. Λιμένων κ. Λαμπρίδη, στην Αθήνα, για να επιβεβαιώσουν ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για το ξεπούλημά του ΟΛΘ. Την ώρα που όλη η χώρα «παλεύει» με την κακοκαιρία,  άνθρωποι πεθαίνουν από το κρύο και την πείνα, άλλοι έχουν αποκλειστεί, άλλοι υποφέρουν από έλλειψη νερού κτλ.» τονίζει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει: 

Την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες πολικού ψύχους, επειδή η κυβέρνηση δεν τους διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης (παρά τα χρονοδιαγράμματα που έθετε η ίδια και τους πόρους που της έχουν διατεθεί), 

Την ίδια ώρα, ως πιστοί υποτακτικοί των κέντρων εξουσίας ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, εθελόδουλοι «κυβερνήτες» και υπάκουοι διορισμένοι στη Διοίκηση του ΟΛΘ, σπεύδουν να υλοποιήσουν το καταστροφικό πρόγραμμα που έχουν υπογράψει, δίνοντας διαπιστευτήρια υπακοής, προκειμένου να κλείσουν τη δεύτερη αξιολόγηση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα πλατιά λαϊκά στρώματα και την πορεία της οικονομίας της χώρας. 

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης δηλώνει πως θα συνεχίσει αταλάντευτα να αγωνίζεται ενάντια στο ξεπούλημα των δημόσιων οργανισμών και των δημόσιων αγαθών, για  τη συγκρότηση ενός μεγάλου εργατικού, κοινωνικού, πολιτικού κινήματος, για την κατάργηση των μνημονίων και την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων και όλου του πολιτικού και οικονομικού μνημονιακού μπλοκ,  για την έξοδο από την ευρωζώνη ως απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση για την εφαρμογή μιας εναλλακτικής πολιτικής ανασυγκρότησης της οικονομίας και παραγωγικού μετασχηματισμού, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.