in

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι τρεις κάλπες θα είναι η πιο εντυπωσιακή δημοσκόπηση που έχει υπάρξει

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι τρεις κάλπες θα είναι η πιο εντυπωσιακή δημοσκόπηση που έχει υπάρξει

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου από την Θεσσαλονίκη σε μία δυναμική ομιλία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κέντρου στο ΕΚΘ με θέμα «Τρεις κάλπες – Ένας στόχος. Ανατροπή σε Δήμους, Περιφέρειες, Ελλάδα και Ευρώπη»

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε “δράκα αδιάφορων προς την κοινωνία και την αξιοπρέπεια” την κυβέρνηση η οποία «έχει το θράσος να μιλά για success story».

«Η κυβέρνηση βλέπει ιστορίες επιτυχίας στο 1,5 εκατ. ανέργους και στους χιλιάδες νέους που μεταναστεύουν από την χώρα μας, στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σε αυτούς που ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια, στο γεγονός ότι μέσα σε λίγα χρόνια ο λαός μας έχασε το 35% του βιοτικού του επιπέδου».

«Ήρθε η ώρα να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας και να αποπέμψουμε την κυβέρνηση αυτή κάνοντας εφικτή μία άλλη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα όπου οι άνθρωποι θα ευημερούν» δήλωσε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών στην χώρας μα με τις είκοσι τέσσερις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχουν υπογραφεί προκειμένου να περάσουν δήθεν έκτακτα μέτρα, για τις τροπολογίες- «ντροπολογίες» που κατατίθενται για την εισαγωγή κατεπείγοντων μέτρων κ.α.. «Με τις 24 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου νομοθετούν ως σαν η χώρα μας να βρίσκεται σε πόλεμο. Η διαδικασία αυτή παραπέμπει σε απολυταρχικά καθεστώτα» τόνισε

«Μια κυβέρνηση κυβερνά με εντολές που στέλνονται με email. Από την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, μέχρι τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες» συμπλήρωσε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Β. Βενιζέλο τον οποίο κατηγόρησε ότι ενώ είχε στην τσέπη του λίστα Λαγκάρντ αντί να εισπράξει χρήματα από τους μεγαλοκαταθέτες και τους μεγαλοκαναλάρχες επέλεξε να επιδράμει κατά του απλού λαού. 

Εκτενής ήταν ο λόγος της αναφορικά με την υπονόμευση των θεσμών και της δικαιοσύνης με μέτρα και διατάξεις που αφορούν την προστασία και την απαλλαγή ευθυνών όσων ξεπουλούν την δημόσια περιουσία μέσω των Μνημονίων την χώρα μας (διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ κ.α). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά και των κατοίκων  στις Σκουριές όπου καταστρέφεται ένας ολόκληρος τόπος, καταστροφή που χαρακτήρισε εκτός των άλλων ένα τεράστιο «οικονομικό έγκλημα».

«Ο αγώνας που καλούμαστε να δώσουμε είναι αγώνας δημοκρατικής ανατροπής του φαύλου πολιτικού κατεστημένου, της καθεστηκύιας διαπλοκής και πάταξης του παρακράτους» σημείωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου τονίζοντας ότι «Στις τριπλές εκλογές το δίλημμα είναι Μνημόνια ή αξιοπρέπεια, Μνημόνια ή κοινωνική ευημερία, Μνημόνια ή ανθρώπινα δικαιώματα, Μνημόνια ή Δημοκρατία»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το προεκλογικό μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τρεις κάλπες-ένας στόχος» χαρακτήρισε «μαχητές της Αριστεράς» τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Τρ. Μηταφίδη και την υποψήφια περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δ. Χαραλαμπίδου αλλά και «ικανούς, άξιους και αποφασισμένους να εκπροσωπήσουν τον ελληνικό λαό στην αυτοδιοίκηση με τον τρόπο που η κοινωνία περιμένει και δεν έχει αξιωθεί να δει τόσα χρόνια».

Σε ερώτηση που της τέθηκε από δημοσιογράφους για τις δημοσκοπήσεις δήλωσε ότι η καλύτερη και πιο εντυπωσιακή δημοσκόπηση- καταγραφή είναι οι εκλογές, η νίκη στις οποίες  θα σηματοδοτήσει την ανατροπή των καθεστηκύιων πολιτικών που έχουν καταστρέψει ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει σε αυτή την χώρα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο  υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη» Τρ. Μηταφίδης όπου μετά από  μία ολιγόλεπτη τοποθέτηση -αποχώρησε καθώς σε εξέλιξη βρισκόταν το δημοτικό συμβούλιο όπου οι συμβασιούχοι ζητούσαν από τον δήμαρχο της Πόλης να διατηρήσουν το δικαίωμα τους για εργασία.

«Κατηγορηθήκαμε για λαϊκισμό» τόνισε αναφερόμενος στην στήριξη της Ανοιχτής Πόλης στους συμβασιούχους για να προσθέσει ότι «Νοιώθουμε υπερήφανοι που αντιστεκόμαστε στην νομιμοφροσύνη τους διοίκησης του Δήμου προς την κυβέρνηση. Νοιώθουμε υπερήφανοι γιατί αυτά που πολεμάμε μέσω των εκλογών είναι αυτά τα οποία πολεμούσαμε και πριν κάθε μέρα. Αυτό είναι το δικό μας κεκτημένο» τόνισε και κατέληξε λέγοντας:

«Δεν παριστάνουμε τους ακομμάτιστους. Ούτε είμαστε σαν την ελιά που την έφαγε ο δάκος. Δεν προσπαθούμε να κάνουμε bypass στο σύστημα. Λέμε ότι το τόξο μας έχει γίνει πολυβόλο και σημαδεύει την κυβέρνηση. Στόχος μας είναι να νικήσουμε».

Από την πλευρά της η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της νέας περιφερειακής παράταξης λέγοντας ότι  είναι  ένα πρόγραμμα ανατροπής της κυβέρνησης, του ζοφερού τοπίου στην Ελλάδα ενώ παράλληλα δήλωσε ότι «με τις τριπλές εκλογές ξεκινάει η αντίστροφή μέτρηση της καταστροφικής κυβέρνησης». «Χρειάζεται μία συνολική απάντηση στην τριπλή κάλπη διαφορετική η μάχη θα είναι ημιτελής» συμπλήρωσε. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εννέα μήνες «μαύρο» στην ΕΡΤ – Συλλαλητήριο το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο

Τελεσίγραφο του Eurogroup για συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας