in

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η εντολή της κυβέρνησης είναι σαφής και αρκετά πρόσφατη

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η εντολή της κυβέρνησης είναι σαφής και αρκετά πρόσφατη

«Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα είναι η αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα La Tribune η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Παρίσι για το «Forum des Alternatives». 

Η κ. Κωνσταντοπούλου ερωτηθείσα εάν θα πρέπει να υπάρξουν εκλογές για να νομιμοποιήσουν την συμφωνία ή την έλλειψη αυτής, απαντά: «Προσωπικά θεωρώ πως η υπόθεση αυτή δεν ευσταθεί. Κατά τη γνώμη μου, η εντολή της κυβέρνησης είναι σαφής και αρκετά πρόσφατη», ενώ θέτει και η ίδια ως πρώτη προτεραιότητα την πληρωμή μισθών και συντάξεων και όχι την καταβολή των δόσεων.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τη στάση των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης στις διαπραγματεύσεις είπε:

«Κάθε κυβέρνηση έχει μια θεμελιώδη ευθύνη: Να ενεργήσει προστατεύοντας τις ευρωπαϊκές αξίες και όχι ιδιαίτερα χρηματοοικονομικά, οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα. Το να αντιμετωπίζεται η Ελλάδα σαν ένας μαθητής, ο οποίος πρέπει να τιμωρηθεί, είναι μια συμπεριφορά που δεν συνάδει με τον σεβασμό μεταξύ των λαών και των κρατών ούτε με την ευρωπαϊκή συνοχή. Το να τιμωρείται ο λαός για τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων και των πιστωτών είναι μια απάνθρωπη συμπεριφορά και το να τιμωρείται η νέα ελληνική κυβέρνηση για τους ίδιους λόγους είναι μια αντιδημοκρατική συμπεριφορά».

Photo Credit: Nikos Libertas/ SOOC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Για κίνδυνο ολοκληρωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία μίλησε ο Ποροσένκο

Ξεκινά αύριο, Παρασκευή, το 10ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ