Εργαζόμενος ταχυμεταφορέας νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με σπασμένη μύτη, μετά από επίθεση που δέχτηκε από εκπρόσωπο της εργοδοσίας τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στα Γλυκά Νερά.
Ο εργαζόμενος, μέλος του σωματείου του και 20 χρόνια εργαζόμενος στη συγκεκριμένη εταιρεία, εν μέσω βροχής και λόγω φόρτου εργασίας δεν κατάφερε να παραδώσει όλες τις παραγγελίες. Συγκεκριμένα παρέδωσε τις 70 από τις 160 παραγγελίες. Για τον λόγο αυτό δέχτηκε τη λεκτική και σωματική βία του προϊσταμένου. Κι όλα αυτά μέσα σε μία περίοδο όπου οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές δουλεύουν εντατικά, πολλές φορές χωρίς ρεπό και με αμέτρητες υπερωρίες.
«Η ήδη απαράδεκτη ένταση της δουλειάς και πίεση προς τους εργαζόμενους τώρα, έφτασε στο απαράδεκτο γεγονός του χτεσινού ξυλοδαρμού με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός συναδέλφου μας. Μέχρι και εκεί μπορεί να φτάσει η ασυδοσία και το θράσος της εργοδοσίας στο κυνήγι του κέρδους» τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής που καταγγέλλει το περιστατικό. Καλεί, ακόμη, κάθε εργαζόμενο στον κλάδο αυτό να καταγγέλλει τέτοια περιστατικά, «να δίνουμε απάντηση με τον αγώνα μας, να υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις τα δικαιώματα μας, να βάζουμε φρένο στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας που φυσικά γίνεται με τις πλάτες της κυβέρνησης».
Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Καταγγέλλουμε το περιστατικό εργοδοτικής βίας που αντιμετώπισε ο συνάδελφός μας στο πρακτορείο της Γενικής Ταχυδρομικής στα Γλυκά Νερά, στην λήξη της βάρδιας του την Δευτέρα 4 Γενάρη 2021. Η ήδη απαράδεκτη ένταση της δουλειάς και πίεση προς τους εργαζόμενους τώρα, έφτασε στο απαράδεκτο γεγονός του χτεσινού ξυλοδαρμού με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός συναδέλφου μας. Μέχρι και εκεί μπορεί να φτάσει η ασυδοσία και το θράσος της εργοδοσίας στο κυνήγι του κέρδους.
Η συγκεκριμένη πράξη της εργοδοσίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος που βιώνουμε, της εκμετάλλευσης. Όλοι οι συνάδελφοι εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, που η εντατικοποίηση έχει βαρέσει κόκκινο. Η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης έχει αποθρασυνθεί τελείως. Η εργοδοτική αυθαιρεσία που βιώνουμε όλο το τελευταίο διάστημα που ξεκινάει από τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας και προστασίας της υγείας μας που δεν παίρνονται, συνεχίζει με τις 10 και 12 ώρες δουλειάς και τελειώνει με 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά μες στη βδομάδα με την πίεση προς τους εργαζόμενους για να βγει η δουλειά χτυπάει κόκκινο, πήρε τη μορφή του ξυλοδαρμού του συναδέλφου μας.
Το Συνδικάτο προειδοποιεί την εργοδοσία ότι θα μας βρει μπροστά της σε κάθε τέτοιο περιστατικό, σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία. Καλεί κάθε συνάδελφο να καταγγείλει τέτοια περιστατικά, να δίνουμε απάντηση με τον αγώνα μας, να υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις τα δικαιώματα μας, να βάζουμε φρένο στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας που φυσικά γίνεται με τις πλάτες της κυβέρνησης.
Χαιρετίζουμε την παλικαρίσια στάση του συναδέλφου που δεν φοβήθηκε και κατήγγειλε το περιστατικό. Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, επιχειρησιακά σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη και στήριξη τους το συνάδελφο μας, να καταδικάσουν το γεγονός. Χρειάζεται να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και ετοιμότητα αγωνιστικής απάντησης σε τέτοιες καταστάσεις.
Στέλνουμε μήνυμα ότι δεν μας φοβίζουν και δεν υποχωρούμε, ότι πιο δυναμικά θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας!
Η μητρική εταιρεία να αναλάβει τώρα την ευθύνη για τις αυθαιρεσίες και τον ξυλοδαρμό του εργαζόμενου. Τις ευθύνες της να αναλάβει και η κυβέρνηση για την κατάσταση που υπάρχει στους χώρους δουλειάς που έχει ολόκλειστά τα αυτιά της μήνες τώρα στις καταγγελίες και τις προτάσεις των εργατικών σωματείων με μέτρα για την προστασία μας. Να μπει φρένο τώρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Θα μας βρουν μπροστά τους, τους εργαζόμενους του κλάδου μας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Η καλύτερη απάντηση σε αυτήν την κατάσταση είναι η οργάνωση στο Συνδικάτο. Μόνο με οργάνωση της πάλης μας για αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει, αυτή με δικαιώματα που θα βάζει στο επίκεντρο τις βασικές μας ανάγκες! Μόνο ο δρόμος της πάλης μπορεί να ανατρέψει το άθλιο εργασιακό καθεστώς που ζούμε!»