Ξεπέρασαν τον στόχο τα έσοδα τον Μάρτιο

Ξεπέρασαν τον στόχο τα έσοδα τον Μάρτιο

Στα 4,23 δισ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του κρατικού τακτικού προϋπολογισμού τον Μάρτιο, έναντι στόχου για 3,2 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Στον ίδιο μήνα οι δαπάνες ανήλθαν σε 4,539 δισ. ευρώ έναντι στόχου 5,212 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 306 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 2,041 δισ. ευρώ.

Στη σημαντική αύξηση των εσόδων, που υπερκάλυψε την υστέρηση του πρώτου διμήνου, συνέβαλλαν η θετική ανταπόκριση για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και τα αυξημένα έσοδα από τα κοινοτικά ταμεία. Το υπουργείο Οικονομικών στρέφεται πλέον στην απόδοση της ρύθμισης των 100 δόσεων για την οποία η ηλεκτρονική εφαρμογή ανοίγει την Παρασκευή.

Τέλος, ο υπουργός δεσμεύτηκε για τη απρόσκοπτη πληρωμή μισθών και συντάξεων και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της χώρας και των πιστωτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ανοίγει την Παρασκευή το Taxis για τις 100 δόσεις

Αλέξης Τσίπρας: Παραμένω σταθερά αισιόδοξος για συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα