Ξεκινάει αύριο το Φεστιβάλ Αναιρέσεις στην Θεσσαλονίκη

Ξεκινάει αύριο το Φεστιβάλ Αναιρέσεις στην Θεσσαλονίκη

Σε μια ιδιαίτερη πολιτική συγκυρία και λίγες μέρες μετά από την τριπλή εκλογική μάχη το ερχόμενο τριήμερο πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Αναιρέσεις στην Θεσσαλονίκη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ο Παναγιώτης Καλαβάνος και η Ειρήνη Κόλλια-Γεωργάκη στην συνέντευξη που παραχώρησαν στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ3 στόχος του φεστιβάλ που θα λάβει χώρα  από τις 13 μέχρι και τις 15 Ιούνη στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά είναι η συνάντηση κινημάτων-ανέργων, εργαζομένων της πόλης και της Αριστεράς.

«Η Αριστερά καλείται να συζητήσει σε ένα ξεχωριστό μετεκλογικό τοπίο, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό»  τονίστηκε στην συνέντευξη τύπου ενώ παράλληλα αναφέρθηκε ότι εκτός από το πολιτικό σκέλος του φεστιβάλ θα υπάρχει ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα καθώς κύρια στόχευση των διοργανωτών είναι η φτηνή και ποιοτική ψυχαγωγία . Για τον λόγο αυτό το εισιτήριο ανέρχεται στην τιμή των 5 ευρώ για την μία ημέρα και 12 ευρώ για το τριήμερο.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία στο φεστιβάλ του κορυφαίου ερμηνευτή Γ. Μεράντζα ενώ παράλληλα στις μουσικές εκδηλώσεις θα συμμετέχει και το χιπ-χοπ συγκρότημα «Ψυχόδραμα» που εκφράζει με την μουσική και τον στίχο του τις μουσικές ανησυχίες της νέας γενιάς.

«Καλούμε όλη τη  νεολάια που βιώνει την κρίση, την ανεργία και την μετανάστευση να έρθει στο φεστιβάλ μας» τόνισαν οι ομιλητές που όπως δήλωσαν στόχος του φεστιβάλ είναι να “κάνει θόρυβο” στην πόλη, “να δοκιμάσει το μέλλον της αλλιώς” όπως λέει και το σύνθημα του Φεστιβάλ. Οι “Αναιρέσεις”, όπως σημειώθηκε ακόμη, είναι ένα συνολικό πρότζεκτ που περιλαμβάνει εκτός από το Φεστιβάλ, κάμπινγκ, έντυπα και πανελλαδικές λέσχες.

Να αναφέρουμε ότι  στους χώρους του φεστιβάλ θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τα κινήματα της πόλης, όπως αυτό του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ και του κινήματος ενάντια στο χρυσό.  Συζητήσεις θα γίνουν στο πλαίσιο θεματικών που αφορούν το περιβάλλον, τις διεθνείς εξελίξεις, τον φασισμό, τα κινήματα της πόλης, την ανεργία-επισφάλεια κ.α..  Να αναφερθεί τέλος η συμμετοχή στο Φεστιβάλ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ανοιχτό ενδεχόμενο για στρατιωτική δράση στο Ιράκ αφήνει ο Ομπάμα

Πέθανε η ηθοποιός Ρούμπι Ντι