Σε νέες στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Σήμερα, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν δύο στάσεις εργασίας στις 12:00-15:00 και 18:00-21:00.
Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι έχουν προαναγγείλει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.
Οι εργαζόμενοι “διανύουν τον έκτο μήνα με πολύ σοβαρά προβλήματα στην καταβολή των δεδουλευμένων τους και πλέον το Μέγαρο κινδυνεύει να κλείσει οριστικά στο τέλος του χρόνου” αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσή τους.
Μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι “μετά τις δύο τρίωρες στάσεις εργασίας που έγιναν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου προκειμένου να γνωστοποιήσουμε στο ευρύ κοινό το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η Γενική Συνέλευση του ΣΕΟΜΜΑ αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις μέχρις ότου γίνουν πράξη οι υποσχέσεις που δόθηκαν απο την παρούσα αλλά και τις προηγούμενες ηγεσίες του ΥΠ.ΠΟ.
Μας προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι, τον τελευταίο καιρό, σε συζητήσεις που έχουμε κάνει με αρκετούς πολιτικούς από διάφορες πτέρυγες του κοινοβουλίου, σχεδόν όλοι θεωρούν ότι το πρόβλημα του Μεγάρου έχει… λυθεί !!!”.
Οι στάσεις εργασίες που εξαγγέλλουν θα πραγματοποιηθούν Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στάση εργασίας 12:00-15:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του Μεγάρου.
