Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι πρώτες εικόνες από τον χώρο στάθμευσης στο κατάστρωμα 3 και 4 του Norman Atlantic.
Το βίντεο που δημοσιοποίησε η ιταλική ιστοσελίδα brindisioggi.it , αποκαλύπτει την απόλυτη καταστροφή από την πυρκαγιά που μαινόταν επί μέρες.
Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τρίτο γκαράζ και γι’ αυτό η καταστροφή σ’ αυτό όσο και στο τέταρτο επίπεδο είναι ολοκληρωτική. Ως εκ τούτου η ανάκτηση στοιχείων από το τρίτο γκαράζ θεωρείται αδύνατη.
Καλύτερη είναι η κατάσταση στο πρώτο και δεύτερο επίπεδο, αν και έχουν προκληθεί και σε αυτά εκτεταμένες ζημιές.
Ο χώρος δεν είναι ακόμα 100% ασφαλής, καθώς υπάρχουν ακόμη αναθυμιάσεις αν και το μονοξείδιο του άνθρακα έχει μειωθεί στο μισό.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορέσουν σύντομα να διαπιστώσουν τι ακριβώς έγινε τη νύχτα της 28ης Δεκεμβρίου.