in

Βερολίνο: Καλωσορίζει τη συμφωνία, ζητά περισσότερες λεπτομέρειες

Βερολίνο: Καλωσορίζει τη συμφωνία, ζητά περισσότερες λεπτομέρειες

 Η γερμανική κυβέρνηση καλωσόρισε τη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών ως «ουσιώδες αποτέλεσμα», ωστόσο πρόσθεσε ότι πρέπει να μελετήσει περαιτέρω το περιεχόμενο των συμφωνήθέντων πριν αποφασίσει να το θέσει προς ψήφιση στο γερμανικό κοινοβούλιο.

«Εάν εξετάσει κανείς πού βρεθήκαμε τους τελευταίους μήνες, πρόκειται για ουσιαστικό αποτέλεσμα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μνημόνιο περιλαμβάνει «λογικά και σημαντικά» μέτρα.

«Είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε εποικοδομητική λογική και στοχοπροσήλωση στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών. Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε πνεύμα το οποίο δεν είχαμε βιώσει τους προηγούμενους μήνες», πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ.

«Μπορεί να πει κανείς ότι η συμφωνία βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση», κατέληξε.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ν. Τόσκας: Βαριά η συμφωνία αλλά αναγκαία

Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό ζητεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας