Βενιζέλος: Πορευόμαστε με βάση το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης

 

“Βιώνουμε εδώ και τρία χρόνια μια πολύ μεγάλη κρίση, που στην πραγματικότητα είναι η κρίση του μοντέλου οργάνωσης του ελληνικού κράτους, της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής οικονομίας. Δεν βιώνουμε το πρόβλημα της Μεταπολίτευσης. Βιώνουμε το πρόβλημα του νέου ελληνικού κράτους” ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας σε Ημερίδα του τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ. 
 
“Ο ιστορικός χρόνος, όμως, πυκνώνεται” τόνισε και προσέθεσε πω “βιώνουμε μια κατάσταση αντίστοιχη από πλευράς πυκνότητας εξελίξεων με αυτό που συνέβη στην Ελλάδα την περίοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου Πολέμου. Δεν υπάρχει άλλη ιστορική περίοδος, η οποία να είναι συγκρίσιμη”.
 
“Πρέπει να μιλήσουμε με τελείως διαφορετικούς όρους. Και αυτό κάνουμε, παρουσιάζοντας το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, που φυσικά βασίζεται στη δουλειά και το μυαλό των Ελλήνων, στους ενδογενείς πόρους. Και οι ενδογενείς πόροι κάθε χώρας είναι η γη της και οι άνθρωποί της.  Και βεβαίως, αυτό το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης έχει προϋποθέσεις πολιτικές και θεσμικές, μία άλλη συγκρότηση της κοινωνίας, ένα άλλο κράτος, ένα άλλο πολιτικό σύστημα, μία άλλη αντίληψη για το ίδιο το κόμμα –γι’ αυτό κάνουμε το Συνέδριο- ένα δημοκρατικό, συλλογικό, αποπροσωποποιημένο κόμμα, ένα κόμμα που λειτουργεί ως θεσμική εγγύηση για τη δημοκρατία και την έκφραση των ιδεών μας” τόνισε. 
 
“Έχει λοιπόν πολύ μεγάλη σημασία να μιλήσουμε, πάντα με τη μνήμη του παρελθόντος, έχοντας επίγνωση του παρόντος και σχέδιο για το μέλλον” τόνισε και προσέθεσε “Αυτή είναι η υποχρέωση της προοδευτικής, δημοκρατικής παράταξης. Αυτή είναι η υποχρέωση της Κεντροαριστεράς. Και δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε, με συγκεκριμένες προτάσεις, με ανοικτό μυαλό και ανοικτή καρδιά για τη συμπόρευση και τη συστράτευση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς”.
 
“Εμείς λοιπόν πορευόμαστε με βάση το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, που θέλουμε να υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση και την Βουλή συνολικά, το οποίο θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω αύριο στους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας, και φυσικά είναι ένα από τα μεγάλα διακυβεύματα του Συνεδρίου μας” ανέφερε.
 
” Γιατί το Συνέδριο θα δηλώσει την αξιακή και ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ στο χώρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού. Θα οργανώσει το ΠΑΣΟΚ ως σύγχρονο δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα, με καθαρό, λιτό τρόπο, χωρίς κανένα στοιχείο αρχηγισμού, χωρίς κανένα στοιχείο συντεχνιασμού και παλιών μηχανισμών. Θα διατυπώσει την ολοκληρωμένη πρόταση για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης ως εθνική πρόταση, όχι ως παραταξιακή” τόνισε.
 
“Και θα πει καθαρά την απόψή μας για την κυβέρνηση, την κυβερνητική σταθερότητα, δηλαδή την εθνική στρατηγική στην οποία προσχώρησε η ΝΔ, χωρίς να κομίζει τίποτε από το Ζάππειο Ι, το Ζάππειο ΙΙ, το Ζάππειο ΙΙΙ και τα ισοδύναμα μέτρα. Στην οποία προσχώρησε η ΔΗΜΑΡ, χωρίς να κομίζει τίποτε στρατηγικά, άλλο οι επιμέρους προτάσεις για διευθετήσεις, βελτιώσεις και χειρισμούς, στη στρατηγική σύλληψη” προσέθεσε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΚΕ: Εκβιασμοί και απειλές από τον Σαμαρά

Επίθεση των Anonymous στο site του Κυπριακού ΥΠΕΣ