«Το υλικό δόθηκε ατύπως σε μένα, χωρίς συνοδευτικό υλικό. Δεν γνωρίζω αν δόθηκε το αρχικό υλικό ή αντίγραφο. Ούτε ο κ. Ι. Διώτης (πρώην επικεφαλής ΣΔΟΕ) μπορούσε να ξέρει αν του δόθηκε το αρχικό. Γνώριζε αυτά που του είπε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (πρώην υπουργός Οικονομικών). Δεν είχε κανένα λόγο να μην λέει την αλήθεια ο κ. Διώτης», τόνισε μεταξύ άλλων χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».
Επιπλέον, κάνοντας μία διεξοδική αναφορά στο πως έφτασε στα χέρια του το επίμαχο υλικό από τον κ. Διώτη, ο κ. Βενιζέλος δεν απέρρειψε το ενδεχόμενο να έχει υποστεί αλλοιώσεις. Ταυτόχροα, επισήμανε πως το ότι καθυστερεί η έρευνα μπορεί να έδωσε τη δυνατότητα σε ενδιαφερομένους, να οργανωθούν.
«Ένα ψηφιακό υλικό, προϊόν υποκλοπής, που έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες πλευρές της Ευρώπης είναι πιθανό να έχει υποστεί αλλοιώσεις, πρωτίστως από αυτόν που το υπέκλεψε, ή από διάφορες υπηρεσίες ή από παράγοντες υπηρεσιών. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για τον κ. Διώτη, αλλά είναι προφανές ότι ένα παράνομο υλικό είναι επισφαλές. Δεν επιτρέπεται συνταγματικά η χρήση του υλικού που είναι παράνομο. Η εισαγγελική αμφισβήτηση της γνησιότητας αναδεικνύει το επισφαλές του υλικού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας: «Κινδυνεύει να ανοίξει ένα τεράστιο νομικό ζήτημα. Από τότε που έγινε η υποκλοπή, το ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι και έχουν οργανωθεί».