in ,

Βανδάλισαν το Κέντρο Ειδικής Αγωγής στην Καλαμαριά με χρυσαυγίτικα συνθήματα

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή Κεντρικής Μακεδονίας

Τον βανδαλισμό με αισχρά χρυσαυγίτικα συνθήματα στους τοίχους του Κέντρου Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή Κεντρικής Μακεδονίας.

«Δρώντας μέσα στα σκοτάδια, λέρωσαν την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που συστεγάζεται με το κέντρο και στην οποία διαβιούν μόνιμα άνθρωποι με αναπηρία» αναφέρει στην καταγγελία του το σωματείο καλώντας φορείς και σωματεία, εργαζόμενους και το λαό της Καλαμαριάς να καταδικάσουν την ενέργεια, εν γνώση και του ποια είναι η φασιστική-ναζιστική αντίληψη για την αναπηρία (οι ναζί δολοφονούσαν, στείρωναν και βασάνιζαν τους ΑμεΑ).

Επισημαίνεται ακόμη ότι η καταδίκη αυτής της πράξης συνδέεται και με την κατανόηση των συνθηκών που υποθάλπουν και διαμορφώνουν τέτοιες αντιλήψεις. Α«ποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής που θεωρεί την Πρόνοια/Ειδική Αγωγή «μη επιλέξιμο κόστος», είναι ο συνεχής αποκλεισμός των ανθρώπων με αναπηρίες από το σύνολο της κοινωνικής δραστηριότητας που οδηγεί και στην περιθωριοποίησή τους. Η ακραία ανισοτιμία που προκαλείται αφήνει αποτύπωμα στις συνειδήσεις των νέων. Σε συνδυασμό με το ναζιστικό δηλητήριο αφήνει ελεύθερο το πεδίο για να διαμορφωθούν ρατσιστικές και άλλες αντικοινωνικές και επικίνδυνες αντιλήψεις» τονίζουν οι εργαζόμενοι αναφέροντας ότι η έλλειψη προστασίας σε γονείς ΑμεΑ αλλά και στους εργαζόμενους που τους φροντίζουν είναι αποτελέσματα της ίδιας πολιτικής και μέρος του ίδιου προβλήματος.

«Η ιδεολογία και τα συνθήματα των νοσταλγών της Χούντας ανήκουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας! Εκεί που πάντα θα στέλνει ο λαός μας αυτούς και τα σύμβολά τους!» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το σωματείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το ξήλωμα της τεράστιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας κέρδισαν οι κάτοικοι των Πεύκων

Podcast Ξεφυλλίζοντας τον 20ό Αιώνα: Συζητώντας για τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο ως γεγονός και μνήμη