Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέες συγχωνεύσεις τραπεζών έδωσε αξιωματούχος της Τράπεζας της Ελλάδας, στο πλαίσιο της συνάντησης του Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.
Tο στέλεχος της ΤτΕ, το οποίο μίλησε στους δημοσιογράφους διατηρώντας την ανωνυμία του, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συγχώνευσης των ελληνικών συστημικών τραπεζών.
Όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι η αξιολόγηση (stress tests) των στοιχείων ενεργητικού (assets) των τραπεζών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται ότι τα stress tests συνιστούν το πρώτο βήμα για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Καταλήγοντας, η ίδια πηγή αποσαφήνισε ότι το ανώτατο όριο ανάληψης χρημάτων παραμένει στα 420 ευρώ/εβδομάδα.
Πηγή: Reuters, Bloomberg