Τον Αύγουστο θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της φοιτητικής μέριμνας στα ΑΕΙ

Ρύθμιση προωθεί το υπ. Παιδείας για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της φοιτητικής μέριμνας, των σπουδαστικών και φοιτητικών Εστιών, στα ΑΕΙ.

Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος διευκρίνησε πως τα ΑΕΙ έως την 31η Δεκεμβρίου 2011 πρέπει να έχουν παραλάβει τον εξοπλισμό και να προχωρήσουν σε διαπιστωτικές πράξεις μεταφοράς του προσωπικού, “ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μισθοδοσία του και η εν γένει εργασιακή του ασφάλεια”.

Ακόμη η ηγεσία του υπ. Παιδείας παρατείνει την άσκηση αρμοδιότητας της λειτουργίας των εστιών από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ- πρώην Ε.Ι.Ν) έως την 31η Αυγούστου 2012.

“Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνουμε την ουσιαστική ανάληψη της φοιτητικής μέριμνας από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μέσα σε καθεστώς ασφάλειας, τόσο για τις διοικήσεις τους, όσο και πρωτίστως για τους επωφελούμενους φοιτητές και σπουδαστές τους.” δήλωσε ο υφυπουργός.

Την αντίθεση τους έχουν δηλώσει στο μέτρο οι Πρυτάνεις των Ιδρυμάτων της χώρας τονίζοντας πως τα κονδύλια των Πανεπιστημίων δεν επαρκούν για τη διαχείριση της φοιτητικής μέριμνας ενώ το ζήτημα συζητήθηε και σε συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπ. Παιδείας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άλλη μια δικαστική απόφαση ενάντια στο χαράτσι

2011: Το Ισραήλ σκότωσε 180 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 21 παιδιών