in ,

Το (παρα)κράτος επιμένει με νέους «κοριούς» σε I.X.

Παγιδευμένα οχήματα μελών της Ταξικής Αντεπίθεσης στην Αθήνα

Σχέδιο παράνομης παρακολούθησης συλλογικοτήτων και πολιτών με κοινωνική και πολιτική δράση έχει τεθεί σε πλήρη εξέλιξη με τις ευλογίες ή την ανοχή της Ασφάλειας, όπως προκύπτει από νέα ντοκουμέντα που φέρνει στο φως σήμερα η «Εφ.Συν.».

Εχουν περάσει 15 μήνες από τις αποκαλύψεις για την τοποθέτηση «κοριών» που φυτεύονται στα αυτοκίνητα ή τις μοτοσικλέτες διαδηλωτών και ατόμων που δραστηριοποιούνται πολιτικά («Ασφαλίτες βάζουν κοριούς “γεωεντοπισμού” σε οχήματα διαδηλωτών», 19.11.2019, «Εφ.Συν.»). Την ίδια περίοδο έξω από τον πολιτικό χώρο αναρχικής-κομμουνιστικής συλλογικότητας στα Εξάρχεια υπήρχε αυτοκίνητο με κρυφή κάμερα στον καθρέφτη στραμμένη στην είσοδο. Οταν εντοπίστηκε, στο σημείο έσπευσε απροκάλυπτα διμοιρία των ΜΑΤ και το φυγάδευσε («H Ασφάλεια φυτεύει κάμερες και τα ΜΑΤ τις φυγαδεύουν», 20.11.2019, «Εφ.Συν.»). Τα γεγονότα που ακολουθούν δείχνουν πως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη προφανώς δεν είναι σύμπτωση.
Το προηγούμενο Σάββατο 6/2 στον πολιτικό χώρο της συλλογικότητας «Ταξική Αντεπίθεση» στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για ευάλωτες ομάδες, μέλος της εντοπίζει τυχαία στο όχημά του του κρυμμένο μηχανισμό παρακολούθησης με σύστημα γεωεντοπισμού μαύρου χρώματος.

Ο «κοριός» είχε μέσα του κάρτα SIM, ήταν τοποθετημένος με μαγνήτη σε μη ορατό σημείο της μηχανής, ενώ στη ράχη του υπήρχε συγκεκριμένη αρίθμηση (αριθμός 10). Αμέσως ενημερώνει και άλλους συντρόφους του που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή εκεί, προκειμένου να ελέγξουν τα οχήματά τους. Μετά από τον έλεγχο εντοπίστηκαν ακόμα δύο πανομοιότυποι μηχανισμοί μαύρου χρώματος με διαφορετική αρίθμηση ο καθένας, τοποθετημένοι σε διαφορετικά σημεία δύο μηχανών. Από τη διαφορετική αρίθμηση στους τρεις «κοριούς», αλλά και από τον σειριακό αριθμό που αναγράφεται σε έναν από αυτούς, είναι εμφανές πως όλοι εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο παρακολούθησης, που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από κρατικές ή παρακρατικές υπηρεσίες.

Αμεσα έγινε αναφορά του περιστατικού σε δικηγόρο, ενώ πραγματοποιήθηκε και η καταγγελία στην «Εφ.Συν.», η οποία έφτασε στον πολιτικό χώρο της συλλογικότητας. Γίναμε αυτόπτες μάρτυρες της στιγμής που πραγματοποιήθηκε άνοιγμα ενός εκ των τριών παρόμοιων μηχανισμών και εντοπίστηκε μέσα η κάρτα SIM αλλά και το μικροσκοπικό μικρόφωνο καταγραφής. Εμφανώς προβληματισμένα και οργισμένα από την αδιανόητη καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και τη στοχοποίησή τους από παρακρατικές και κρατικές υπηρεσίες, τα άτομα της συλλογικότητας προχώρησαν σε συνέλευση ενώ ενημέρωσαν και άλλες ομάδες.

Σε ανακοίνωση η συλλογικότητα αναφέρει: «Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ένα ακόμα στιγμιότυπο των επαναλαμβανόμενων προσπαθειών στοχοποίησης και τρομοκράτησης της Ταξικής Αντεπίθεσης, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και (τουλάχιστον) ενάμιση χρόνο. […] Ο ασφυκτικός κλοιός που έχει στηθεί γύρω από τη συλλογικότητά μας όλο αυτό το διάστημα περιλαμβάνει τον πολύωρο αποκλεισμό του πολιτικού μας χώρου από τις αστυνομικές δυνάμεις στις 6 Δεκέμβρη και παρακολουθήσεις – παρενοχλήσεις συντρόφων-ισσών μας στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους, είτε με φυσικό τρόπο (αστυνομικοί με πολιτικά που στρατοπεδεύουν κάτω από σπίτια ή εισβάλλουν σε χώρους εργασίας για έλεγχο) είτε με τεχνικά μέσα. […] Δεν αποτελούμε την εξαίρεση αλλά τον κανόνα που επιφυλάσσει η κυβέρνηση σε οποιονδήποτε και οποιαδήποτε τολμά να σηκώσει ανάστημα και να αντιταχθεί στις αυταρχικές της ορέξεις. Η υπόθεση της αναχαίτισης και της ανατροπής αυτής της κατασταλτικής-φασιστικής πολιτικής που εφαρμόζεται είναι υπόθεση του κοινωνικού-ταξικού κινήματος, είναι υπόθεση συλλογική».

Υπενθυμίζεται πως συσκευή γεωεντοπισμού βρέθηκε στον Βόλο το καλοκαίρι του 2019 και στο προσωπικό αυτοκίνητο του αναπληρωτή καθηγητή και κοσμήτορα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τάκη Πολίτη, επί σειρά ετών μέλους της διοίκησης της ΠΟΣΔΕΠ. Ο ίδιος, εκτιμώντας ότι πίσω από την παρακολούθηση βρίσκεται κρατική υπηρεσία, απηύθυνε σχετική επιστολή στο υπουργείο Προ.Πο., στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και στον Συνήγορο του Πολίτη.

Σημειώνεται πως μετά τις αποκαλύψεις του Νοεμβρίου 2019 και την κατάθεση κοινοβουλευτικών ερωτήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25), ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου ισχυρίστηκε πως είναι «αδιανόητη η κατηγορία, ακόμη και ως ερώτημα, περί παρακολούθησης πολιτών από την Αστυνομία με κριτήριο την πολιτική τους δράση, εφόσον φυσικά ως πολιτική δράση εννοούμε την εντός του κοινοβουλευτικού πλαισίου και της νομιμότητας λειτουργικότητα». Με αυτήν την εξωφρενική τοποθέτηση ο υφυπουργός άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της παρακολούθησης πολιτών που συμμετέχουν σε συλλογικότητες, πολιτικά κόμματα, οργανώσεις εκτός Κοινοβουλίου. Φυσικά τέτοιες πρακτικές παραπέμπουν ανοιχτά στην περίοδο της επταετίας, υπονομεύουν τη Δημοκρατία και στοχεύουν στην τρομοκράτηση της κοινωνίας και ειδικά ομάδων με νόμιμη πολιτική δράση.

Τα ερωτήματα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη και συνολικά την κυβέρνηση παραμένουν: η χρήση των συγκεκριμένων συσκευών γεωεντοπισμού από την Ελληνική Αστυνομία ή άλλες κρατικές υπηρεσίες γίνεται σύννομα και κατόπιν εισαγγελικής εντολής και, αν ναι, ποιες είναι αυτές οι εισαγγελικές εντολές; Λειτουργούν πλέον εντός της ΕΛΑΣ και του κρατικού μηχανισμού εξωϋπηρεσιακοί θύλακες που προβαίνουν σε τέτοιες έκνομες πρακτικές και ενέργειες;

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της «Ταξικής Αντεπίθεσης»:

«Για την (εκ νέου) παγίδευση οχημάτων συντρόφων μας με συσκευές γεωεντοπισμού και καταγραφής ήχου

Το Σάββατο 6/2 στον πολιτικό μας χώρο στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης  που πραγματοποιούμε για συνανθρώπους μας που πλήττονται άμεσα από την υγειονομική και οικονομική κρίση, σύντροφος εντοπίζει στο όχημα του συσκευή γεωεντοπισμού και καταγραφής ήχου (“κοριός”). Αμέσως ενημερώνει και άλλους συντρόφους που βρίσκονται εκείνη την στιγμή εκεί προκειμένου να ελέγξουν τα οχήματα τους, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν ‘’κοριοί’’ σε 2 ακόμα οχήματα.

Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ένα ακόμα στιγμιότυπο των επαναλαμβανόμενων προσπαθειών στοχοποίησης και τρομοκράτησης της Ταξικής Αντεπίθεσης, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και (τουλάχιστον) ενάμιση χρόνο. Τον Οκτώβρη του 2019 είχαμε καταγγείλει δημόσια την τοποθέτηση ‘’κοριών’’ σε οχήματα συντρόφων μας μετά από διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια.

Ένα μήνα μετά, τον Νοέμβριο του 2019, και πάλι είχαμε καταγγείλει δημόσια την παρακολούθηση του πολιτικού μας χώρου μέσω μικροκάμερας επιμελώς κρυμμένης εντός αυτοκινήτου της ‘’αντιτρομοκρατικής’’, το οποίο μετά τον εντοπισμό του φυγαδεύτηκε με τη συνοδεία των ΜΑΤ.

Πέρα από τα παραπάνω, ο ασφυκτικός κλοιός που έχει στηθεί γύρω από την συλλογικότητα μας όλο αυτό το διάστημα περιλαμβάνει τον πολύωρο αποκλεισμό του πολιτικού μας χώρου από τις αστυνομικές δυνάμεις στις 6 Δεκέμβρη και παρακολουθήσεις – παρενοχλήσεις συντρόφων -ισσών μας στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους, είτε με φυσικό τρόπο (αστυνομικοί με πολιτικά που στρατοπεδεύουν κάτω από σπίτια ή εισβάλουν σε χώρους εργασίας για έλεγχο) είτε με τεχνικά μέσα (πρόσφατος εντοπισμός μηχανής με τοποθετημένη μικροκάμερα έξω από το σπίτι συντρόφου μας).

Αποκορύφωμα της εμμονής των διωκτικών αρχών, αποτέλεσε η προ καιρού σύλληψη συντρόφων μας και η προσπάθεια αναβάθμισης των κατηγορητηρίων τους. Οι δύο εκ των οποίων (για διαφορετικές υποθέσεις μεταξύ τους) αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης βρίσκεται στη φυλακή με ένα κακοστημένο κατηγορητήριο, διογκωμένο από πλημμεληματικού σε κακουργηματικού βαθμού, το οποίο και επιχειρήθηκε μάταια να αναβαθμιστεί, παρουσιάζοντας ένα έγγραφο pdf κατεβασμένο από το διαδίκτυο ως «πρωτότυπη προκήρυξη» της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών με συγγραφέα τον ίδιο! Ενδεικτικό της όλης κατάστασης (και) εκείνων των ημερών, με την απύθμενη τρομοϋστερία των μίντια να ζητάει τα κεφάλια των ‘’τρομοκρατών’’, αποτέλεσε και η αρπαγή-απαγωγή συντρόφισσας μας από τον χώρο εργασίας της από την ‘’αντιτρομοκρατική’’ και η εισβολή στο σπίτι της για έρευνα, λόγω των πολιτικών και επαγγελματικών σχέσεων της με τον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη.

Ο απροσχημάτιστος χαρακτηρισμός της συλλογικότητάς μας ως ‘’δεξαμενή τρομοκρατών’’ σε άρθρα των (έμμισθων από την ΕΛΑΣ) αστυνομικών ρεπόρτερ, αποτύπωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις προθέσεις των διωκτικών μηχανισμών  εναντίον μας και την απόπειρα να στιγματιστεί και να ποινικοποιηθεί μια πολιτική συλλογικότητα ως εν δυνάμει ‘’τρομοκρατική οργάνωση’’. Όμως αυτή η απόπειρα αδρανοποίησης και εκφοβισμού μας δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό στο περιθώριο της τρέχουσας επικαιρότητας, αλλά έκφραση της γενικευμένης κατασταλτικής/υγειονομικής/οικονομικής επίθεσης εναντίον της Τάξης μας, με σημείο αφετηρίας τον αφανισμό των κινηματικών/κοινωνικών δυνάμεων της αντίστασης. Αποτελεί δηλαδή, ακόμα ένα ‘’πολεμικό επεισόδιο’’ ανάμεσα στην ακροδεξιά-νεοφιλελεύθερη διαχείριση της υγειονομικής/οικονομικής κρίσης του συστήματος και όσους και όσες αγωνίζονται εναντίον της.

Ένα ακροδεξιό αυταρχικού τύπου καθεστώς ορθώνεται μπροστά μας, με όπλα του τη βία και την προπαγάνδα. Με έναν σύγχρονο στρατό κατοχής χιλιάδων νεοπροσληφθέντων μπάτσων να το περιφρουρεί και έναν συρφετό πουλημένων δημοσιογραφίσκων να το εξυμνεί, το καθεστώς προελαύνει σαρώνοντας ότι έχει απομείνει όρθιο από κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Και ενώ τα χέρια τους ακόμα στάζουν το αίμα των 5.500 νεκρών της πανδημίας και το αίμα δεκάδων νεκρών και σακατεμένων στους χώρους εργασίας, χωρίς ίχνος συστολής και ευθιξίας, υπογράφουν σαν άλλοι τύραννοι την τελεσίδικη κοινωνική θανατική καταδίκη, νομοθετώντας εν μέσω απαγορεύσεων νέους όρους εργασιακής σκλαβιάς, παραχωρώντας τη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την πρώτη κατοικία στα χέρια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Ενώ την ίδια στιγμή, απειλούν και στιγματίζουν όποιον και όποια τολμήσει να αντιδράσει φτιάχνοντας νέες ομάδες καταστολής, περιστέλλοντας ελευθερίες και απαγορεύοντας τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις.

Ο φασιστικός και αλαζονικός χαρακτήρας του καθεστώτος, ο οποίος δεν διστάζει να εμπαίζει και να εξευτελίζει την κοινωνία και τους νεκρούς της, κατηγορώντας την ίδια και την ‘’ατομική της ευθύνη’’ ως υπαίτια των θανάτων, φυσικά δεν θα χαριζόταν στους πολιτικούς του αντιπάλους. Εκκενώσεις καταλήψεων, ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, επικηρύξεις και συλλήψεις κατά αγωνιστών -στριων (γεγονότα ΑΣΟΕΕ), διώξεις κατά φορέων για διοργάνωση διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων (δίωξη κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, διώξεις κατά των διοργανωτών των φοιτητικών συλλαλητηρίων), απαγόρευση διαδηλώσεων 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη με συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και πρόστιμα κατά εκατοντάδων αγωνιστών. Με αποκορύφωμα την ρεβανσιστική και σαδιστική μεταχείριση του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα και τη διαφαινόμενη κρατική δολοφονία του, δια χειρός της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Αμερικάνικης Πρεσβείας.

Ως πολιτική συλλογικότητα, μέσα σ’ ένα τέτοιο ιστορικό περιβάλλον οξυμένης κρατικής βίας και αυταρχισμού, αντιλαμβανόμαστε τα χτυπήματα της αστυνομίας εναντίον μας ως υπόθεση των αγωνιζόμενων κινηματικών/κοινωνικών δυνάμεων που αντιστέκονται και καταστέλλονται ταυτόχρονα με εμάς. Πολλοί άλλοι σύντροφοι και συντρόφισσες του ευρύτερου ριζοσπαστικού κινήματος βρίσκονται συχνά υπό στενή παρακολούθηση. Σαφώς λοιπόν δεν αποτελούμε την εξαίρεση αλλά τον κανόνα που επιφυλάσσει η κυβέρνηση σε οποιονδήποτε και οποιαδήποτε τολμά να σηκώσει ανάστημα και να αντιταχθεί στις αυταρχικές της ορέξεις. Η υπόθεση της αναχαίτισης και της ανατροπής αυτής της κατασταλτικής-φασιστικής πολιτικής που εφαρμόζεται, είναι υπόθεση του κοινωνικού-ταξικού κινήματος, είναι υπόθεση συλλογική.  Και σε αυτήν την κατεύθυνση, της δημιουργίας δηλαδή ενός πλατιού μετώπου σύγκρουσης με το καθεστώς, η Ταξική Αντεπίθεση ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι παρούσα με όλες της τις δυνάμεις. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)»

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μαζική και η απογευματινή διαδήλωση ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία

Πληθαίνουν οι φωνές που αντιδρούν στη λογοκρισία: Συγκέντρωση στην Καμάρα ενάντια στον τρομονόμο της μουσικής