Το ΚΙΑ Θεσσαλονίκης για την δολοφονική επίθεση εναντίον του γιατρού Δημήτρη Μακρέα

Το ΚΙΑ Θεσσαλονίκης για την δολοφονική επίθεση εναντίον του γιατρού Δημήτρη Μακρέα

 

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την φασιστική επίθεση  εναντίον του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, που έγινε στα Χανιά, την 25η Μαρτίου.

Το ΚΙΑ τονίζει πως “Ο Δημήτρης είναι γνωστός για την αντιφασιστική και αντιρατσιστική του δράση, ταγμένος στη δημόσια φροντίδα υγείας. Η επίθεση με λοστό στο κεφάλι, που είχε σαν αποτέλεσμα υποσκληρίδιο αιμάτωμα, κάταγμα του μετωπιαίου και νευρολογικές διαταραχές, συνιστά δολοφονική επίθεση. Ο χαρακτηρισμός του γεγονότος ως συμπλοκή και πλημμεληματικού χαρακτήρα σωματική βλάβη δείχνει ότι η πολιτική της υποβάθμισης και συγκάλυψης των φασιστικών δράσεων και η τελική ατιμωρησία των ενόχων, συνεχίζει να ενορχηστρώνεται.”

“Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, ως κομμάτι του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, απαιτεί οι δικαστικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας και να αποδώσουν στο γεγονός το βάρος του οργανωμένου και κακουργηματικού χαρακτήρα που πραγματικά έχει. Καλούμε την κοινωνία και την πολιτεία να δράσουν αποφασιστικά, πριν προλάβουν τα κάθε λογής φασιστικά στοιχεία να νιώσουν την άνεση να δράσουν δολοφονικά” καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΑ Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Bloomberg: Διαμάχη στην ΕΚΤ για την Ελλάδα

Αποκαλύφθηκαν από λάθος τα προσωπικά δεδομένα ηγετών της G20