in

Τι άφησε η διήμερη επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Τίποτα καινούργιο για τη Θεσσαλονίκη, αναμάσημα παρεμβάσεων προηγούμενων ετών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Μετάθεση της ολοκλήρωσης του Μετρό για το τέλος του 2023, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ανέφικτο.

Καμία αναφορά σε ΟΑΣΘ, όλα πηγαίνουν καλά, όπως δήλωσε ο ίδιος ο ΠΘ. Ρωτήστε τους επιβάτες της πόλης, που σταδιακά εγκαταλείπουν ανεπιστρεπτί τις δημόσιες συγκοινωνίες και στρέφονται προς ιδιωτικά μέσα, όπως το πατίνι.

Καμία αναφορά στον «Fly over περιφερειακό», που στις δύο προηγούμενες ΔΕΘ αποτελούσε το «καμάρι» των ανακοινώσεων Μητσοτάκη.

Καμία συγκεκριμένη απάντηση για το με ποια χρηματοδότηση θα γίνει η ανάπλαση της ΔΕΘ, το νέο ογκολογικό νοσοκομείο, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τον πρόσφατο ανασχηματισμό-φιάσκο.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συναίνεσης με την αντιπολίτευση.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε αποτελούν φλερτ στη «μεσαία τάξη» και στη νεολαία, το οποίο φλερτ θα ενταθεί στον δρόμο προς τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας παραπέμπεται στις καλένδες, και αυτό αποτελεί νίκη του φοιτητικού και εκπαιδευτικού κινήματος.

Σε συνέντευξη τύπου 2,5 ωρών και 46 ερωτήσεων δόθηκε ερώτηση σε μόλις 4 μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, ενώ στα μέσα που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση δόθηκε ο λόγος λίγα λεπτά πριν το τέλος της συνέντευξης.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσπαθούν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία μετά την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, των πυρκαγιών, μετά το φιάσκο του ανασχηματισμού. Η φθορά μιας κυβέρνησης δεν αποδεικνύεται μόνο όταν τα ποσοστά της αντιπολίτευσης «τσιμπάνε» προς τα πάνω.

Τα πρόσφατα γιουχαρίσματα κατά του πρωθυπουργού στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη και η σπασμωδική του αντίδραση έδειξαν ότι ο Κ. Μητσοτάκης τώρα άρχισε να αντιλαμβάνεται την αρνητική για αυτόν πραγματικότητα.

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φαντάζει πλέον πιο πιθανό στην νέα πολιτική περίοδο.

Μένει να δούμε πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα «σηκώσουν το γάντι» την εβδομάδα αυτή από το βήμα της 85ης ΔΕΘ.

Κλείνοντας, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες των συνδικάτων, της αριστεράς και του α/α χώρου ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, καθώς και την μικρή συμμετοχή των αντιεμβολιαστών που βρέθηκαν αγκαζέ με τους υποστηρικτές του καταδικασμένου νεοναζί Κασιδιάρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μέτρα τώρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ζητάει η Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής

«Αν κάποιος είναι φτωχός, δεν μπορεί να μάθει γιατί πέθανε το παιδί του εγκαίρως»