Η συριακή αντιπολίτευση τόνισε την Τρίτη ότι η κίνηση του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν να προχωρήσει σε μερική απόσυρση των δυνάμεών του από τη Συρία ανοίγει δρόμο για ειρήνευση στη Συρία, μετά από πέντε χρόνια εμφυλίου πολέμου.
Ανέφερε ωστόσο ότι η Μόσχα δεν επικοινώνησε με εκπροσώπους των οργανώσεων της αντιπολίτευσης για να τους ανακοινώσει τη σχετική της απόφαση.
Ο εκπρόσωπος των συριακών αντιπολιτευτικών δυνάμεων Σαλίμ Αλ Μουσλάτ τόνισε ότι η αποχώρηση ρωσικών δυνάμεων μπορεί να φέρει εγγύτερα το τέλος «της δικτατορίας Άσαντ και των εγκλημάτων της».
Η Τουρκία βομβαρδίζει τους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ σε αντίποινα για την επίθεση στην Άγκυρα
Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν την Δευτέρα βάσεις του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ, σε αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες στο κέντρο της Άγκυρας, προκαλώντας τον θάνατο 36 ανθρώπων και ενός εκ των δραστών της, ανακοίνωσε ο στρατός.
Συνολικά 11 πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές για να πλήξουν θέσεις στην περιοχή Καντίλ, στα βουνά του βορειότερου άκρου του Ιράκ, όπου έχουν οχυρωθεί οι ηγέτες των ανταρτών του ΡΚΚ, διευκρίνισε το τουρκικό γενικό επιτελείο.
Παράλληλα, οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο στη νοτιοανατολική πόλη Σιρνάκ, προκειμένου ο στρατός να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις εναντίον κούρδων μαχητών στην περιοχή, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ από σήμερα στις 11.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας). Δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική χώρα, όπου μήνες συγκρούσεων έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος της περιοχής.
