in , ,

Θεσσαλονίκη: Πορεία ενάντια στην αναστολή εργασίας χιλιάδων υγειονομικών

«Ναι» στον εμβολιασμό, «όχι» στην υποχρεωτικότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησε πλήθος υγειονομικών στο ΥΜΑΘ μετά από κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ και των σωματείων των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Η ΠΟΕΔΗΝ κήρυξε στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις γίνονται στην Αθήνα και έξω από τα γραφεία των ΥΠΕ σε όλη τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αντιτάσσονται στον εξοβελισμό χιλιάδων υγειονομικών από το σύστημα υγείας μέσα από το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί.

Δηλώνουν πως με το μέτρο αυτό αφενός οδηγούνται στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι αφετέρου τα νοσοκομεία δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν κάτω από τις ασφυκτικές συνθήκες που δημιουργεί εν μέσω τέταρτου κύματος η πανδημία.

«H κυβέρνηση κάνει πρόβα για το νέο ΕΣΥ: κλείσιμο νοσοκομείων, συγχωνεύσεις κλινικών και ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα» δήλωσε η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του σωματείου εργαζομένων ΑΧΕΠΑ και της ΠΟΕΔΗΝ. «Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πέντε μεγάλα ιδιωτικά που έχουν 1000 απλές κλίνες και 100 κλίνες ΜΕΘ αλλά πότε δεν έχουν μιλήσει για επίταξη και αφήνουν στην πανδημία τους υγειονομικούς αυτούς που σήμερα πετάνε έξω να τα βγάζουν πέρα κάτω από δύσκολες συνθήκες» σημείωσε ξεκαθαρίζοντας πως «είμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού αλλά με την υποχρεωτικότητα καλύτερα η κυβέρνηση πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της για να δει τι δεν έκανε καλά για να πείσει τους υγειονομικούς».

Η Βάσω Βαφειάδου, μέλος του σωματείου εργαζομένων του Παπαγεωργίου σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ έκανε λόγο για μια «μαύρη μέρα για την υγεία και τους πολίτες».«Θα έρθει ένας δύσκολος χειμώνας αν δεν αναιρεθεί η απόφαση της αναστολής που οδήγησε στο δρόμο χιλιάδες υγειονομικούς. Ήδη συζητάνε με τους εργολάβους για τις υποστηρικτικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες. Το σχέδιο τους δεν είναι να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και τον ασθενή» πρόσθεσε.

Τέλος, η Δάφνη Κατσίμπα, πρόεδρος της ΕΝΙΘ, τόνισε πως για άλλη μια φορά επιχειρείται η μετακύλιση των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας και των τραγικών ευθυνών στη διαχείριση του εμβολιασμού αρχής στους υγειονομικούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε μεγάλα ποσοστά στο σύνολό τους. Η Δάφνη Κατσίμπα τόνισε ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα που περιλαμβάνει συγχώνευση τμημάτων κλείσιμο νοσοκομείων με όχημα τον εμβολιασμό. «Αυτό ανακοίνωσε η κυβέρνηση που μένει ανένδοτη στο στόχο από την αρχή της πανδημίας μη εξοπλίζοντας το ΕΣΥ και μην αναπτύσσοντας Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Δεν λαμβάνει μέτρα στους χώρους εργασίας, τα ΜΜΜ και την εκπαίδευση. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να φύγει κανένας συνάδελφος και θα παλέψουμε να έρθουν οι 38.000 που λείπουν από το ΕΣΥ. Αυτή τη στιγμή δουλεύει ένας για τρεις και ένας για πέντε. Θα δώσουν τμήματα στον ιδιωτικό τομέα και δεν τους νοιάζει το δημόσιο σύστημα υγείας που δικαιούται ο ελληνικός λαός» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«The 1821 – Η επιθεώρηση», το Σαββατοκύριακο στο Θέατρο Δάσους

Οριστική καταδίκη δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Ελληνικός Χρυσός για ρύπανση του νερού στη Β.Χαλκιδική