Στη σύλληψη 12 ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί, οι οποίοι κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησαν ελέγχους στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικότερα αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν:
• Τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
• Δύο άτομα για περιπτώσεις κλοπών. Ειδικότερα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 26χρονη αλλοδαπή, διότι αφαίρεσε από δύο καταστήματα στο κέντρο της πόλης διάφορα ενδύματα, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε εργαλείο αποκοπής αντικλεπτικών. Επίσης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας, 22χρονος αλλοδαπός, διότι αφαίρεσε από εμπορικό κατάστημα στην περιοχή της Πυλαίας, είδη ρουχισμού.
• Πέντε άτομα για παράβαση του Νόμου περί παιγνίων. Συγκεκριμένα, έπειτα από ελέγχους σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές της Σταυρούπολης και του Ευόσμου αντίστοιχα, συνελήφθησαν οι δύο υπεύθυνοι των καταστημάτων, διότι είχαν εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στους οποίους διενεργούνταν τυχερά παιχνίδια από τρεις θαμώνες των καταστημάτων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
• Ένα άτομο για παράβαση του νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Ειδικότερα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αμπελοκήπων 63χρονος ομογενής, διότι κατείχε και διέθετε προς πώληση 426 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν διέθεταν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, ως προερχόμενο από την προαναφερόμενη παράνομη δραστηριότητα.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
