«Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη»: Χώρος ταφής για τους μουσουλμάνους τώρα!

Το διαχρονικό πρόβλημα  της ταφής των μουσουλμάνων στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας αναδεικνύει με ανακοίνωση της η δημοτική κίνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη» στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ¨Πού θάβουν τους νεκρούς τους τα «παιδιά των κατώτερων Θεών»;¨.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος λατρείας για  να κατευοδώσουν τους δικούς τους με την τελετή και τα έθιμα της θρησκείας τους. «Σε μία χώρα όπου η ανεξιθρησκία διατρανώθηκε από το πρώτο της  Σύνταγμά, η έννοια αυτή παραμένει ρητορική πομφόλυγα χωρίς ουσιαστικό και απτό περιεχόμενο».

Η «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη» στέκεται δίπλα στην μουσουλμανική κοινότητα και στα αιτήματα της για την δημιουργία χώρου ταφής τους και καλεί κάθε πολίτη της Θεσσαλονίκης τους υποστηρίξει ως συνδημότες – συμπατριώτες». Σε ένα κράτος όπου πολλά παιδιά βιώνουν το ρατσισμό από την «κούνια», είναι αδιανόητο να ανεχόμαστε αποκλεισμούς και διακρίσεις ακόμα και μετά θάνατον», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος γίνεται αναφορά σε όσους ασκούν κριτική στην συγκεκριμένη πολιτική και κοινωνική τοποθέτηση λέγοντας «μας κατηγορήσουν ότι ζητούμε «πολυτέλειες», μέσα στη σημερινή φρικτή κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα – και για την οποία, εξάλλου, είναι υπεύθυνοι – τους δηλώνουμε ξεκάθαρα: Απέναντι στον «κοινωνικό κανιβαλισμό» που προωθούν για να εκτρέψουν την οργή της κοινωνίας, το να κρατάς την ανθρωπιά σου συνιστά ουσιαστική πράξη αντίστασης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Με απεργίες πείνας συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά»

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 6,4% η ύφεση της οικονομίας