Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από το ΚΚΕ για τον σοβαρό κίνδυνο από τη διάβρωση της οροφής του Αμφιθεάτρου στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, ένα νέο γεγονός που έρχεται να επαναβεβαιώσει, τις επικίνδυνες συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να κάνουν μάθημα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, εν έτη 2021.
Οι Βουλευτές Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν προς τους αρμόδιους Υπουργούς ζητάν να ενημερωθούν για το ποιά μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε να δοθεί άμεσα έκτακτη κρατική χρηματοδότηση, προκειμένου να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές στην οροφή του αμφιθεάτρου του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ώστε να καταστεί πλέον αυτό ασφαλές για τις σχολικές δραστηριότητες και αναφέρουν:
«Η οροφή του αμφιθεάτρου του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στον ίδιο Δήμο, είναι πραγματικά έτοιμη να καταρρεύσει, αφού παρουσιάζει σοβαρή διάβρωση, με αποτέλεσμα να εισέρχονται ύδατα στο χώρο.
Να σημειωθεί ότι στην οροφή στηρίζονται βαριές κατασκευές φωτισμού και ηχητικής κάλυψης του χώρου και της σκηνής και κάθε φορά που βρέχει, εισέρχονται ύδατα στο χώρο, με αποτέλεσμα εκτός από τον φόβο κατάρρευσης, να προκαλούνται βραχυκυκλώματα στα συστήματα φωτισμού και ήχου. Φθορές βέβαια έχουν προκληθεί και στα καθίσματα που βρέχονται, ενώ καταστρέφεται και ο εξοπλισμός που βρίσκεται στον χώρο.
Ο χώρος χρησιμοποιείται για τα μαθήματα των Μουσικών Συνόλων, στα οποία συμμετέχουν έως και 60 μαθητές ταυτόχρονα, ενώ είναι ζωτικής σημασίας για τη διεξαγωγή βασικών και απαραίτητων σχολικών δραστηριοτήτων.
Εύλογες λοιπόν είναι οι ανησυχίες εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, που για αυτό το λόγο μάλιστα πραγματοποίησαν και συναυλία διαμαρτυρίας διεκδικώντας την επίλυση του οξύτατου κτιριακού προβλήματος.
Η παραπάνω κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης της Παιδείας, της μεταφοράς αρμοδιοτήτων του κράτους στην Τοπική Διοίκηση, των ελάχιστων κονδυλίων για ανέγερση και συντήρηση σχολείων, πολιτικής που πιστά ακολούθησαν όλες οι μέχρι και σήμερα κυβερνήσεις κάνοντας την Παιδεία ολοένα και πιο ταξική, ένα εμπόρευμα, που πληρώνει αδρά η λαϊκή οικογένεια.
Ευθύνες βέβαια έχει η Δημοτική αρχή, η οποία γνωρίζει την κατάσταση και υπόσχεται την αποκατάσταση των φθορών και των κακοτεχνιών, εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, χωρίς όμως να προχωρά τα απαραίτητα έργα».