in ,

Ταξική Αντεπίθεση: «Κατασταλτικοί μηχανισμοί και πρακτικές παλαιότερων σκοτεινών περιόδων»

Σε μία καταγγελία με ιδιαίτερη βαρύτητα προχώρησε η Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών). Σύμφωνα με ανακοίνωσή της την τελευταία περίοδο, κάποιος ή κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομα της ομάδας για να στείλουν απειλητικά μηνύματα σε εταιρείες. Το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά γεγονότων που αφορούν τόσο τη συγκεκριμένη συλλογικότητα, όσο και άλλες πολιτικές ομάδες και οργανώσεις.

Από τους κοριούς σε οχήματα μελών της συλλογικότητας και την περικύκλωση των γραφείων της στις 6 Δεκέμβρη μέχρι τις ασφυκτικές παρακολουθήσεις δεκάδων πολιτικά ενεργών ανθρώπων, το ρίξιμο σελίδων στο facebook, τη δημοσίευση λιστών με δίκυκλα ατόμων του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, η προσωρινή υποχώρηση της κρατικής καταστολής απέναντι στο σύνολο της κοινωνικής ζωής μετά τις μαζικές αντιδράσεις, δεν ακολουθεί την ίδια πορεία όταν πρόκειται για οργανωμένους πολιτικά και κοινωνικά ανθρώπους. Εκεί που από την άλλη, φαίνεται να ακολουθεί όλο και πιο σκοτεινές διαδρομές του παρελθόντος…

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ταξικής Αντεπίθεσης:

«ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Μετά από πληροφορίες που διασταυρώσαμε και οι ίδιοι, προχωράμε σε αυτήν τη δημόσια καταγγελία για την ενημέρωση και επαγρύπνηση του κινήματος σχετικά με έναν νέο-παρακρατικού τύπου σχεδιασμό που εκπονείται το τελευταίο διάστημα, αλλά και για την προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση πως τέτοιου είδους προβοκάτσιες δεν θα περάσουν ούτε θα μείνουν αναπάντητες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας, το τελευταίο διάστημα στέλνονται απειλητικά maıl σε γραφεία διάφορων εταιριών στην Αθήνα, τα οποία και προειδοποιούν ότι θα τα κάψουν. Τα συγκεκριμένα maıl υπογράφονται με το όνομα της ομάδας μας, και μάλιστα η διεύθυνση αποστολής προσομοιάζει με το επίσημο maıl της Ταξικής Αντεπίθεσης.

Δεν μπορούμε (προς το παρόν) να γνωρίζουμε το ποιόν αυτών που βρίσκονται πίσω από αυτή τη μεθόδευση, δηλαδή εάν πρόκειται για φασίστες ή αστυνομικούς, γνωρίζουμε όμως πως μια τέτοια πρακτική στοχεύει σε ένα νομικό τετελεσμένο εναντίον μας, το οποίο δυνητικά μπορεί να οδηγήσει σε συλλήψεις.

Ακόμα και εάν αυτή η κακοστημένη προβοκάτσια δεν μπορεί επ’ ουδενί να σταθεί νομικά, θα ήμασταν αφελείς αν θεωρούσαμε ανάξιο λόγου και δημοσιοποίησης του συγκεκριμένου γεγονότος, μιας και διανύουμε μια ιδιαίτερα επιθετική- κατασταλτική περίοδο και δεν θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης μηχανισμών και πρακτικών που παραπέμπουν σε παλαιότερες ‘’σκοτεινές περιόδους’’.

Το ενδεχόμενο η αστυνομία να χρησιμοποιεί την υπογραφή μας για να εκβιάσει μια (έστω και κακοστημένη) δικογραφία εναντίον μας, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Άλλωστε μέσα από δείγματα γραφής αυτής της κυβέρνησης, μερικά εκ των οποίων αφορούν και την ομάδα μας (πχ η δημόσια και εσκεμμένα ψευδής αναφορά στον σύντροφο που ξυλοκοπήθηκε στη Ν. Σμύρνη ως μέλος της ομάδας μας), γίνεται ξεκάθαρο πως η κατασταλτική στρατηγική έχει και ένα γκεμπελικό-επικοινωνιακό χαρακτήρα στοχεύοντας στον αλλεπάλληλο δημόσιο στιγματισμό και την τρομοκρατία, ασχέτως επάρκειας στοιχείων και δεδομένων.

Όμως πηγαίνοντας ακόμα παραπέρα, ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμα πιο επικίνδυνο ενδεχόμενο, το οποίο και θα μπορούσε να εγκαινιάσει νέες κατασταλτικές μεθοδεύσεις για το μέλλον. Πέρα από τον άμεσο κίνδυνο ενός κατηγορητηρίου περί “απειλής κατά ξένης περιουσίας”, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε ποιοι μηχανισμοί εμπλέκονται σε αυτές τις πρακτικές δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο (όπως αντίστοιχα έχει συμβεί στο παρελθόν) ο τελικός σχεδιασμός να αφορά σε δεύτερο χρόνο και την τέλεση των εμπρησμών. Αποτέλεσμα ενός τέτοιου ευθέως παρακρατικού σχεδιασμού θα ήταν η δίωξη κατά του συνόλου της ομάδας μας με κακουργηματικού τύπου κατηγορίες και κίνδυνο προφυλακίσεων.

Σε κάθε περίπτωση, προχωράμε σε αυτήν την καταγγελία όχι μόνο για να αρνηθούμε την οποιαδήποτε ανάμειξη μας σε αυτήν την υπόθεση, αλλά και για να την φέρουμε στο φως της δημοσιότητας και στη διάθεση της κοινωνικής-κινηματικής κρίσης και επεξεργασίας. Η ενδεχόμενη επανασύσταση παρακρατικών μηχανισμών που στήνουν προβοκάτσιες για να ενοχοποιήσουν αγωνιστές ίσως να μην αποτελεί ένα παρακινδυνευμένο σενάριο, μιας και η περίοδος αστυνομικής βίας και ασυδοσίας που διανύουμε συνηγορεί σε έναν τέτοιο ενδεχόμενο. Και μπροστά σε κάτι τέτοιο, οφείλουμε αρχικά να αμυνθούμε και στη συνέχεια να οργανώσουμε τους όρους της κοινωνικής-ταξικής αντεπίθεσης.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εκατοντάδες άνθρωποι στη συγκέντρωση εναντίον της αστυνομικής βίας στη Λάρισα

Σωματείο Εργαζομένων Σκλαβενίτη: Νεκρός εργαζόμενος στην Ευκαρπία από επιπλοκές του κορονοϊού