Συνεχίζεται το πρόγραμμα των θερινών συναντήσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα ενώ καθημερινές είναι οι παρεμβάσεις στελεχών του κόμματος για τις εξελίξεις σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Σήμερα ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ενώ το απόγευμα θα δει την επιτροπή παραγωγών από την Ημαθία και την Πέλλα.
Σην Πέλλα και την Ημαθία θα βρεθεί αύριο Τετάρτη 20 Αυγούστου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον γραμματέα του κόμματος Δ. Βίτσα, βουλευτές και ευρωβουλευτές καθώς και στελέχη της Κ. Μακεδονίας.Στόχος της περιοδείας είναι η συνάντηση με αγροτικούς και παραγωγικούςφορείς που πλήττονται λόγω του ρωσικού εμπάργκο στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.
Έντονες είναι οι επικρίσεις για την στάση της κυβέρνησης και της Ε.Ε. σχετικά με τις αποζημιώσεις για τα αγροτικά προϊόντα και τους φορείς που πλήττονται από το ρώσικο εμπάργκο. Ο Β. Αποστόλου χαρακτήρισε εμπαιγμό τα μέτρα στήριξης καθώς δεν περιλαμβάνουν τους ροδακινοπαραγωγούς. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι “Τα μέτρα στήριξης της αγοράς με ψιχία αποζημιώσεων ψιχία αποζημιώσεων ύψους μόλις 125 εκατ. ευρώ, για την απόσυρση των προϊόντων όλων των χωρών της Ε.Ε., τα οποία έχουν πληγεί από το εμπάργκο της Ρωσίας, δεν αγγίζουν καθόλου τους Έλληνες παραγωγούς που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Πρόκειται για εμπαιγμό”
Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ ειδική μνεία έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως τόνισε μικρή σημασία έχει το θέμα των δόσεων του ΕΝΦΙΑ ενώ παράλληλα δήλωσε «άκρως υποκριτικές τις φωνές κάποιων βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε σχέση με την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ, που λένε τώρα ότι δεν είδαν, δεν κατάλαβαν, δεν ήξεραν τι ψήφισαν». Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη ήδη «έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την κυβέρνηση». Ο ίδιος εξέφρασε την πάγια άποψη του κόμματος ότιη προσφυγή στην εθνική κάλπη είναι κάτι παραπάνω από πιθανή το προσεχές διάστημα.
Ξεκινούν οι προετοιμασίες για την ΔΕΘ
Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ η μορφή του οποίου, όπως είπε, θα είναι «πιο επικαιροποιημένη και εξειδικευμένη, έτσι ώστε να είναι κατανοητή» και να γνωρίζει ο κόσμος «σε τι δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και τι προτίθεται να κάνει όταν βρεθεί στα πράγματα».
Τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι συνεδριάσεις για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων στα πλαίσια της ΔΕΘ με πρώτη αύριο στην Θεσσαλονίκη όπου θα συμμετέχουν στελέχη από όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
