Οι θύλακες της διαπλοκής, με μπροστάρη τον πρωταθλητή του κιτρινισμού ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ βρήκαν άλλο στόχο: τη Θεανώ Φωτίου”, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
“Η κατηγορία; Μετά από σχεδόν 3 χρόνια που συνταξιοδοτήθηκε, υπεγράφη η απόφαση για να εισπράξει το εφάπαξ της, μαζί με μια σειρά άλλων δημοσίων υπαλλήλων που είχαν κάνει αίτηση την ίδια εποχή. Πληροφορούμε δε τον συντάκτη του “αποκαλυπτικού άρθρου” ότι τα capital controls απαγορεύουν τις αναλήψεις και όχι την πίστωση ποσών εκ μέρους του δημοσίου σε δικαιούχους”, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στο δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” που αποκαλύπτει ως μέγα σκάνδαλο την καταβολή του εφάπαξ μετά την συνταξιοδότηση της Θ. Φωτίου.
“Είναι προφανές ότι δεν είναι το ποσό, δεν είναι ο χρόνος που πέρασε μέχρι να καταβληθεί το εφάπαξ στην κα Φωτίου ούτε τα capital controls. Είναι ο πανικός μπροστά στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια σπίλωσης ενός έργου, των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση των πολιτών με θετικότατο πρόσημο. Η κάρτα σίτισης, η δωρεάν παροχή ρεύματος, η επιδότηση ενοικίου, δηλαδή η ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών και χτυπημένων από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ανθρώπων, αυτός είναι ο στόχος. Απομένουν 48 ώρες μέχρι τα αποτελέσματα. Περιμένουμε την επόμενη λάσπη…”
Λίγο νωρίτερα η Θεανώ Φωτίου με δήλωση της σχολίασε εύστοχα το δημοσίευμα με την φράση “Σαραντοχτώ ώρες έμειναν, οπότε ό,τι προλάβουν”.
Photo Credit: Aris Oikonomou/ SOOC