ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμάκωση της μνημονιακής πολιτικής

«Η νέα προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης θα συνίσταται στην κλιμάκωση της μνημονιακής πολιτικής, με νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα συρρικνώνουν τα δικαιώματα και τη δημοκρατία. Στο μνημονιακό πλαίσιο δεν υπάρχει καμία αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε θετική εξέλιξη για την οικονομία και την κοινωνία», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις και την επικείμενη νέα προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης.

“Η συνέχιση του μνημονίου συνεπάγεται νέους φόρους, νέα λουκέτα, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ισοπέδωση των δημόσιων αγαθών”, τονίζει, ενώ προσθέτει: “Αυτό, όμως, που κατέστη σαφές με την επίθεση εναντίον της δημόσιας τηλεόρασης είναι ότι ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια της λιτότητας είναι αλληλένδετος με αυτόν της υπεράσπισης της δημοκρατίας.  Δυστυχώς για την κυβέρνηση, η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι διατεθειμένη να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και το δικαίωμά της σε μια ζωή με αξιοπρέπεια”.

Σύμφωνα με την ανάλυση που έγινε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες ημέρες, έχει εγκαινιαστεί μια νέα μεταβατική περίοδος στην πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς ο σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί πολιτικά την «αρχή του τέλους» του σκηνικού που είχε διαμορφωθεί με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, υπάρχει μια νέα κυβέρνηση, μια νέα, όπως όλα δείχνουν προγραμματική συμφωνία, η οποία κατά την άποψή τους, πρέπει οπωσδήποτε να κατατεθεί και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Διαφορετικά, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δεν θα έχει ούτε την κοινοβουλευτική, ούτε την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση που απαιτείται για να πάρει νέα μέτρα το επόμενο διάστημα.

Επίσης, για τη ΔΗΜΑΡ σημειώνουν ότι δεν άντεξε το βάρος της πίεσης και τις ιστορικές ευθύνες που επωμίστηκε και μάλλον αργά απαγκιστρώθηκε από το κυβερνητικό σχήμα. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να απευθυνθεί άμεσα στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να στηρίξουν την αξιωματική αντιπολίτευση.

Όσον αφορά στην υπόθεση της κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, το θέμα αναλύθηκε στις συζητήσεις που έγιναν στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μεταξύ κορυφαίων στελεχών, και η  πρόταση μομφής υπάρχει στον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά η κατάθεσή της ή όχι θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και αφού μελετηθούν πρώτα οι κυβερνητικές κινήσεις. Υπό το πρίσμα αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επεξεργαστεί ήδη σειρά επιλογών και αντιδράσεων για τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα ληφθούν αποφάσεις, με βάση τη ροή των εξελίξεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ρομάριο: Η FIFA είναι ο πραγματικός πρόεδρος της Βραζιλίας

Οπαδοί και πολιτική: Τους χωρίζουν 90’…