in

Συντάξεις και προσφυγικό στο επίκεντρο των εφημερίδων

Συντάξεις και προσφυγικό στο επίκεντρο των εφημερίδων

Ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων καθώς και οι δραματικές εικόνες προσφύγων που περνούν το Αιγαίο βρίσκονται στο επίκεντρο των σημερινών εφημερίδων.

 «Έχε το νου σου στο παιδί… γιατί, αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα», ο τίτλος της εφημερίδας «Αυγής». Σύμφωνα με την εφημερίδα : «χιλιάδες το ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στον δρόμο για την Ευρώπη. Ο αριθμός των ανηλίκων από τη Συρία και το Αφγανιστάν, που φτάνουν χωρίς τους γονείς τους στην Ελλάδα, αυξάνεται διαρκώς. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ανθρωπιστικές οργανώσεις για έξαρση φαινομένων κάθε είδους κακοποίησης και σεξουαλικής-εργασιακής εκμετάλλευσης των ορφανών του πολέμου».

«Και απ’ τη μύγα ξίγκι», σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Η εφημερίδα γράφει ότι: «η φοροδοτική ικανότητα των ελληνικών νοικοκυριών έχει εξαντληθεί, διαμηνεύει στην έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ συμπλέοντας με την ΕΕ απαιτεί από την Αθήνα την άμεση εφαρμογή των προαπαιτούμενων και αναβάλλει επ’ αόριστον τη δέσμευσή του για ελάφρυνση του χρέους».

«Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κουαρτέτο εκβιάζουν το λαό», αναφέρει ο «Ριζοσπάστης». Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με μοιρασμένους ρόλους, η κυβέρνηση και το κουαρτέτο εκβιάζουν μ’ ένα πιθανό «κούρεμα» των καταθέσεων, για να πείσουν το λαό να αποδεχτεί τα σκληρά μέτρα της «αξιολόγησης», που μπαίνουν ως προαπαιτούμενα της δόσης των 2 δισ. ευρώ και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

Για «εκθέσεις-σοκ για υπερφορολόγηση» κάνει λόγο η «Καθημερινή». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την ώρα που η Ελλάδα κατρακυλάει όλο και χαμηλότερα στους δείκτες ανταγωνιστικότητας και όλοι συμφωνούν ότι έχει άμεση ανάγκη από μια επενδυτική έκρηξη, η κυβέρνηση εξετάζει να αυξήσει περαιτέρω την ήδη υψηλή φορολογική επιβάρυνση σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

«Κατασχέσεις εξπρές για χρέη στα Ταμεία», ο τίτλος του «Έθνους». Η εφημερίδα σημειώνει: «ενεργοποιούνται τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια για ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Στο στόχαστρο μπαίνουν σε πρώτη φάση περίπου 100.000 οφειλέτες, οι οποίοι δεν έχουν προχωρήσει στην αποπληρωμή ή σε ρύθμιση των χρεών τους».

«Από Μνημόνιο (για την οικονομία) σε Μνημόνιο (για το Προσφυγικό)» αναφερουν «Τα Νέα». Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «για στενότερη συνεργασία με την Τουρκία στο θέμα των προσφύγων πιέζει η Γερμανία την Ελλάδα –μέχρι και το περίφημο θέμα των κοινών περιπολιών στην επίσκεψη Σταϊνμάγερ στην Αθήνα. Παράλληλα, η γερμανική πλευρά δείχνει με κάθε τρόπο ότι αποσυνδέει πλήρως το Προσφυγικό από το Μνημόνιο και αποκρούει κάθε προσπάθεια της Αθήνας για χαλάρωση των συμφωνηθέντων».

«Ποιοι γλιτώνουν το ψαλίδι στις συντάξεις του 2015», αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος». Η εφημερίδα γράφει ότι: «πως επηρεάζονται όσοι θεμελίωσαν έως 31 Δεκεμβρίου 2014, τι θα χάσουν όσοι αποχώρησαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 και τι θα πάρουν όσοι φεύγουν μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Έρχονται μειώσεις βάσει του νέου υπολογισμού συντάξιμων αποδοχών».

«Σημάδια κρίσεως στην γερμανική οικονομία», σύμφωνα με την «Εστία». Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το κύρος και η αξιοπιστία της γερμανικής οικονομίας, δέχονται σημαντικά πλήγματα, που καθιστούν ιδιαίτερα αμφίβολη την συνέχιση της μέχρι πρό τινος καλπάζουσας πορείας της».

«Ανατροπή στον νόμο Κατσέλη!», ο τίτλος της «Δημοκρατίας». Η εφημερίδα γράφει ότι: «διαγραφή χρέους αντί εξώσεως (!) το νέο μέτρο για τα «κόκκινα» δάνεια. Θα δίνεται η δυνατότητα στους «ομήρους» των στεγαστικών να εγκαταλείπουν το σπίτι τους για ένα άλλο, πολύ λιγότερων τετραγωνικών, που θα τους παραχωρεί η τράπεζα με «κούρεμα» της οφειλής τους»

«Έκαψε ο Θεοχάρης την Σαββαΐδου», ο τίτλος της «Kontra News». Η εφημερίδα γράφει ότι «καταπέλτης για την Αικατερίνη Σαββαΐδου είναι η κατάθεση του πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη στους ανακριτές διαφθοράς. Ο Θεοχάρης έκαψε στην κυριολεξία την Σαββαΐδου αποκαλύπτοντας στην Δικαιοσύνη το ρόλο της».

Στον οικονομικό Τύπο, η «Ημερησία» αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της «Η μεγάλη πρόκληση για τις τράπεζες». Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κάτω από 15 δισ. οι κεφαλαιακές ανάγκες. Ποσό 4,5-5 δισ. καλούνται να καλύψουν οι ιδιώτες. Οι νέες μετοχές που θα αποκτήσει το Δημόσιο, μέσω ΤΧΣ, θα έχουν πλήρη δικαιώματα ψήφου. Οι διαδικασίες που ξεκινούν από τη Δευτέρα οδηγούν ξανά τις τράπεζες στον ιδιωτικό τομέα».

Τέλος, η «Ναυτεμπορική» κάνει λόγο για «Παράταση αγωνίας». Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα σε μια έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup θα ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης στην Ελλάδα ύψους 2 δισ. ευρώ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός: Τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά

Τι ξέρετε για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους ναζί;