in , , , ,

Συνωστισμός στις αίθουσες και face control στις εισόδους του ΑΠΘ – Αντιδράσεις από φοιτητικούς συλλόγους

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η ταλαιπωρία για χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες οι οποίοι αντί να αντικρύσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στις σχολές, συναντούν το face control στις πύλες εισόδου των πανεπιστημίων της χώρας και τον συνωστισμό μέσα στις, ασφυκτικά γεμάτες, αίθουσες. Η πρώτη απάντηση από πλευράς των φοιτητών/ φοιτητριών του ΑΠΘ ήρθε σήμερα με την πραγματοποίηση μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας έξω από την Πρυτανεία του ιδρύματος, ενώ αναμένεται κλιμάκωση των δράσεων των φοιτητικών συλλόγων.

Το φοιτητικό σχήμα ΑΡΑΓΕ σημειώνει για την κατάσταση που επικρατεί στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης:

«Face control στις εισόδους, επίδειξη πάσου και έναν Κοσμήτορα να μετακυλίει τις ευθύνες για αυτήν την χυδαιότητα στο υπουργείο λες και ο ίδιος είναι ανήμπορος. Εργαζόμενοι οι οποίοι μας λένε ότι αν απαντήσουν στις ερωτήσεις μας θα χάσουν την δουλειά τους. Κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου για να μπλοκαρεται η ελεύθερη είσοδος των φοιτητών στα πανεπιστήμια.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΊΔΕΙΞΗ ΠΑΣΟ Κ EDUPASS, ΕΞΩ ΤΟ FACE CONTROL ΑΠΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΑΠΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ RAPID TEST
ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΏΝ
ΕΠΊΤΑΞΗ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΟΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΏΝ
ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ Κ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Απίστευτες εικόνες και ουρές εκατοντάδων μέτρων σχηματίστηκαν σήμερα σε μεγάλα Πανεπιστήμια της χώρας μετά την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για face control στις πύλες εισόδου. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες φοιτητές να ταλαιπωρούνται, να καθυστερούν σε θεωρίες, να παίρνουν απουσίες σε εργαστήρια και ορισμένοι να αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία!

Η υποκρισία βγάζει μάτι!

Αντί να φέρουν κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε κάθε ίδρυμα ώστε όλοι οι φοιτητές να μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test και κανένας να μην αποκλείεται από τη διδασκαλία…

Αντί να πάρουν μέτρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ-υγειονομικές βόμβες, σε αμφιθέατρα και εργαστήρια όπου οι φοιτητές κρέμονται από τα παράθυρα…

Αντί να προσλάβουν καθηγητές για τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων και προσωπικό καθαριότητας για την απολύμανση των χώρων…

Αντί να οργανώσουν την επιστημονική ενημέρωση για τον εμβολιασμό με προληπτικό έλεγχο και ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων…

Δίνουν εκατομμύρια ευρώ για την πρόσληψη σεκιούριτι ώστε να ελέγχουν αν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα εισέπραξαν το 10ευρώ από τους ανεμβολίαστους φοιτητές! Η αναγκαία τήρηση των υγειονομικών μέτρων δεν μπορεί να υποκατασταθεί από ελέγχους πιστοποιητικών στις πύλες αφού άλλωστε και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό, σε μικρότερο βαθμό από τους ανεμβολίαστους. Ο οποιοσδήποτε έλεγχος οφείλει να γίνεται από ειδικό προσωπικό εντός των ιδρυμάτων και με ταυτόχρονη δυνατότητα δωρεάν ελέγχου rapid test.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν γίνεται με περισσότερη καταστολή, αλλά με περισσότερους υγειονομικούς, ενημέρωση και μέτρα προστασίας!

Εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι φοιτητές θα δεχτούμε το face control από την πίσω πόρτα μετά την αναβολή εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι βαθιά γελασμένη. Αντί να ρίχνει “λάδι στη φωτιά”, ας αναλάβει τις ευθύνες της για Πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή!

Τα Πανεπιστήμια χρειάζονται χρηματοδότηση, υποδομές, καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας! Η πανδημία αντιμετωπίζεται με στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επιτάχυνση του εμβολιασμού και μέτρα προστασίας σε σχολές, σχολεία, ΜΜΜ! Όλα αυτά που η κυβέρνηση ακόμα και τώρα αρνείται να πράξει!

Με τους συλλογικούς μας αγώνες καταφέραμε να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια!

Με τους συλλογικούς μας αγώνες θα τα κρατήσουμε ανοιχτά και ασφαλή!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα περιβαλλοντικά προβλήματα στη δυτική Θεσσαλονίκη: «Πόσο πράσινο είναι το πράσινο NewDeal;»

Υποκινούμενο σχέδιο εναντίον του καθηγητή μαιευτικής είδαν οι μάρτυρες υπεράσπισης