Τη σύλληψη δικηγόρου που πήγε στο λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης για να λάβει εξουσιοδοτήσεις από αλλοδαπούς υπηκόους που βρίσκονταν σε καθεστώς διοικητικής κράτησης ώστε να μπορέσει να τους εκπροσωπήσει νομικά καταγγέλλει η «Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Θεσσαλονίκης-συνεργαζόμενοι» τονίζοντας ότι η σύλληψη αυτή αποτελεί ευθεία επίθεση στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη.
Όπως αναφέρει στην καταγγελία της, η Λιμενική Αρχή τον συνέλαβε για να του ασκήσει ποινική δίωξη για το κακούργημα της διευκόλυνσης εισόδου στην χώρα από κερδοσκοπία! «Ο συνάδελφος αφέθηκε ελεύθερος μετά και από παρέμβαση του προέδρου και μελών του ΔΣ του ΔΣΘ, ενώ σε βάρος του δεν υπάρχει ούτε υποψία αδικήματος. Αντίθετα, μετά τη σύλληψή του, ακολούθησαν συντονισμένα δημοσιεύματα σε ΜΜΕ της πόλης, τα οποία παρουσίαζαν μια διαστρεβλωτική εικόνα των γεγονότων με τίτλους όπως «Οι διακινητές παρουσιάστηκαν στις Αρχές ως δικηγόρος και διερμηνέας» (!!)» σημειώνεται στην ανακοίνωσή της συνδικαλιστικής παράταξης που υπενθυμίζει ότι η επίθεση αυτή στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος δυστυχώς δεν είναι η πρώτη.
«Δεν ξεχνάμε την επιβολή διοικητικών προστίμων σε τρεις συναδέλφους που προσέτρεξαν να υπερασπιστούν εντολείς τους στη διαδήλωση για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 2020. Η μαχόμενη δικηγορία βρίσκεται στο στόχαστρο των μηχανισμών καταστολής που θέλουν οι αυθαιρεσίες τους να βρίσκονται στο απυρόβλητο. Στην περίπτωση του Λιμενικού, όσοι έλεγαν ότι αποκλείεται να λέει ψέματα για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους πρέπει να το ξανασκεφτούν. Φαίνεται πως η ατιμώρητη επανάληψη της παράνομης πρακτικής των επαναπροωθήσεων έχει αποθρασύνει ορισμένους στο Λιμενικό σώμα σε τέτοιο βαθμό που βάζουν πλέον ανοιχτά στο στόχαστρο ακόμα και το δικηγορικό λειτούργημα».
Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων-συνεργαζόμενοι δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον δικηγόρο και θεωρεί πως ο ΔΣΘ θα πρέπει να κινηθεί αποφασιστικά, ειδάλλως αυτές οι πρακτικές θα πολλαπλασιαστούν. «Πέρα από την αυτονόητη υλική, ηθική και νομική στήριξη του συναδέλφου, ζητούμε να υπάρξει διάβημα προς το Λιμενικό και κατηγορηματική τοποθέτηση του σώματος σε πανελλαδικό επίπεδο (Ολομέλεια, Συντονιστική) . Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξει δημοσιοποίηση του θέματος, καθώς και δημόσια απάντηση (και με νομικές ενέργειες) στα Μέσα παραπληροφόρησης που προχώρησαν σε διαστρέβλωση των γεγονότων και κατασυκοφάντηση του συνάδελφου. Απαιτούμε να σταματήσει η στοχοποίηση των δικηγόρων που ασκούν τα καθήκοντά τους, ιδίως όταν αυτά σχετίζονται με ευάλωτες ομάδες όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν κάθε δικαίωμα νομικής εκπροσώπησης» καταλήγει.