Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, μετά τη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, και των εκπροσώπων των θεσμών. Την Κυριακή ενδέχεται να συγκληθεί το Euro Working Group, το οποίο θα εξετάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων και θα εισηγηθεί σχετικά στο Eurogroup που πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και στο οποίο θα αποφασιστεί αν θα εκταμιευτεί ή όχι η δόση των 2 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται πως τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και των εκπροσώπων των θεσμών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, κύριο αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και η προστασία της α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς . Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θέσεις της ελληνικής πλευράς παραμένουν αμετάβλητες και αναζητείται «έντιμος συμβιβασμός» από την πλευρά των πιστωτών. Παράλληλα, τέθηκαν και τα υπόλοιπα ανοικτά θέματα από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ στο Eurogroup την προσεχή Δευτέρα.
Photo Credit: Alexandros Michailidis/SOOC
