in

Συνάντηση με αγρότες είχε ο Α. Τσίπρας – Στις συνελεύσεις αποφασίζουν τα μπλόκα

Συνάντηση με αγρότες είχε ο Α. Τσίπρας – Στις συνελεύσεις αποφασίζουν τα μπλόκα

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης με εκπροσώπους από 68 αγροτικά μπλόκα.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η κυβερνητική πλευρά η συζήτηση ήταν ειλικρινής και παραγωγική και αφορούσε τόσο τα κεντρικά, όσο και επί μέρους προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε στους εκπροσώπους ότι η μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, εξασφαλίζει σημαντική ελάφρυνση του αθροίσματος φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών για τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, που αποτελούν πάνω από το 90% του συνόλου.  Υπογράμμισε επίσης ότι οι ενιαίοι κανόνες που καθιερώνονται με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, διασφαλίζουν και για τους αγρότες αξιοπρεπή σύνταξη, όπως ισχύει για όλους τους έλληνες πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη με την ποινικοποίηση των κοινωνικών αντιδράσεων και παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην αντίληψη του κοινωνικού διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός  ζήτησε από τους εκπροσώπους να συνεχιστεί ο ουσιαστικός διάλογος και να είναι διαρκής η επικοινωνία με την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες με το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών που συντάσσονται με το μπλόκο της Νίκαιας.

Οι αγρότες πρόκειται σε γενικές συνελεύσεις να αποτιμήσουν τη συνάντηση και να καθορίσουν τη στάση τους από εδώ και στο εξής.

Από τη Βόρεια Ελλάδα στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη των συντονιστικών επιτροπών από τα μπλόκα των Προμαχώνα, Μαλγάρων και αυτά της Δυτικής Μακεδονίας και του Αμυνταίoυ. Μάλιστα, οι αγρότες των συγκεκριμένων μπλόκων, σε ένδειξη καλής θέλησης και με αφορμή την συνάντηση, από χθες το απόγευμα δεν προβαίνουν σε αποκλεισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ανακλήθηκε για διαβουλεύσεις η Ελληνίδα πρέσβης στη Βιέννη

Συντονιστικό Ιερισσού: Ήρθε η στιγμή ν΄αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ΄αφήσεις