in

Σύμβουλος Ομπάμα: Το Grexit δεν είναι ένα πείραμα που θέλουμε να δοκιμάσουμε

Σύμβουλος Ομπάμα: Το Grexit δεν είναι ένα πείραμα που θέλουμε να δοκιμάσουμε

“Οι ΗΠΑ πιέζουν τόσο την Ελλάδα όσο και τους πιστωτές της να καταλήξουν σε μία συμφωνία, με την οποία η χώρα θα επανέλθει στην ανάπτυξη” δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο Τζέισον Φούρμαν, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

“Είναι στο συμφέρον της Ελλάδας, των πιστωτών της και «όλου του κόσμου» να καθορισθούν οι διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη και θα της δώσουν τη δυνατότητα να πληρώνει τα χρέη της” σημείωσε ο Φούρμαν, Πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Συμβούλων του Ομπάμα.

“Δεν το θεωρώ ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε. Εάν η Ελλάδα και οι θεσμοί δεν βρουν μία διέξοδο, αυτό δεν θα ήταν μόνο τρομερό για την Ελλάδα, θα ήταν πραγματικά ένας κίνδυνος που η παγκόσμια οικονομία δεν θέλει να διατρέξει” τόνισε και συνέχισε “Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα και τους αξιωματούχους που εκπροσωπούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ να ανασκουμπωθούν και να κάνουν την τεχνική εργασία που χρειάζεται”.

“Ο Πρόεδρος παρακολουθεί προσωπικά. Είναι κάτι που συζήτησε με τον πρωθυπουργό Ρέντσι, για παράδειγμα, όταν αυτός ήταν στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα. Το συζήτησε (και) με άλλους ηγέτες” κατέληξε ο Φούρμαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τηλεφωνική επικοινωνία Δ. Κουτσούμπα – Δ. Αβραμόπουλου

Σόιμπλε: Έως τις εκλογές η Ελλάδα ήταν σε σωστό δρόμο