in ,

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη διάλυση του ΕΣΥ

Πέμπτη, 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου

Σε μαζική συμμετοχή στην απογευματινή συγκέντρωση ενάντια στη διάλυση του ΕΣΥ στις 18:00 στο Αγ. Βενιζέλου καλεί η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

«Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, να αξιοποιήσουν τις επόμενες απεργιακές ώρες, για ενημέρωση ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την υγεία, ώστε να εκφραστεί η μαζική καταδίκη των νοσοκομειακών ιατρών, των υγειονομικών, όλου του λαού.

Να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχία του απογευματινού συλλαλητηρίου στις 18:00 στο Αγ. Βενιζέλου, με την μαζική συμμετοχή σωματείων και φορέων.Αυτό το νομοσχέδιο ισοπεδώνει, ότι έχει απομείνει όρθιο από την Δημόσια και Δωρεάν Υγεία!Μόνο οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να βάλουν πάγο στους σχεδιασμούς τους!Πρέπει να σημάνει μαζική αντεπίθεση, από τους υγειονομικούς και όλο το λαό!» σημειώνει.

Να σημειωθεί πως η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας, οι οποίοι πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη 1.12.2022 εικοσιτετράωρη απεργία σε όλη τη χώρα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατίθεται στην ολομέλεια της Βουλής.

«Αυτή η αντιμεταρρύθμιση σκοτώνει την υγεία»

Ένας βαρύς χειμώνας ξεκινάει από σήμερα για την υγεία με την ψήφιση του νομοσχεδίου Μητσοτάκη-Πλεύρη-Γκάγκα και η άνοιξη θα ξαναέρθει μόνο όταν καταργηθεί αυτό το νομοσχέδιο του σκότους, δηλώνει το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών.

Το νομοσχέδιο καταργεί την Πλήρη και Αποκλειστική Απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, διαλύει την πεμπτουσία του δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας, απορρυθμίζει πλήρως τα νοσοκομεία και στέλνει γιατρούς και ασθενείς βορρά στις επιδιώξεις των μεγαλο-κλινικαρχών και των μεγαλο-ιδιωτικών συμφερόντων της υγείας.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών «σπό τη διαδικασία στη Βουλή φάνηκε ότι ούτε ένας φορέας εκπροσώπησης των γιατρών -ακόμη και απ’ αυτούς που ελέγχονται από το κυβερνών κόμμα- δεν υπερασπίστηκε το εκτρωματικό νομοσχέδιο. Πλην ενός: του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, που είναι και καθηγητής της Ιατρικής. Όλοι πλην Λακεδαιμονίων! Δεν είναι η πρώτη φορά».

«Ο δράστης επανέρχεται στον τόπο του εγκλήματος και ο υιός Μητσοτάκης, με προσήλωση στις οικογενειακές εμμονές και στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, επαναλαμβάνει το εγχείρημα του πατρός του. Επανανομοθετεί διατάξεις του 1993. Αλλά και αυτή η απόπειρα της συγκεκριμένης φράξιας της Νέας Δημοκρατίας θα έχει την κατάληξη που είχε και τριάντα χρόνια πριν. Θα τη σαρώσει ο λαός, και οι επόμενες εκλογές θα (πρέπει να) οδηγήσουν σε κατάργηση του νομοθετήματος του αίσχους.

Σήμερα κάθε γιατρός, κάθε υγειονομικός, κάθε πολίτης πρέπει να πυκνώσει τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του αντιδραστικού νομοσχεδίου. Κάθε ένας από εμάς πρέπει να διατρανώσει την διεκδίκηση του για το ΕΣΥ του Αύριο. Να διεκδικήσει το ΕΣΥ του Μέλλοντος».

  • Δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, ανοιχτό καθολικό και προσβάσιμο σε όλους.
  • Μείωση των ανισοτήτων στην Υγεία- αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
  • Πλήρης και αποκλειστική απασχόληση σε όλους τους γιατρούς του Δημοσίου (ΕΣΥ-πανεπιστημιακούς-στρατιωτικούς).
  • Διπλασιασμός μισθών των γιατρών του ΕΣΥ.
  • Μέτρα ανακούφισης για τους αυτό-απασχολούμενους γιατρούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακτιβιστική Παρέμβαση στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το ορυκτό αέριο LNG στην Αθήνα

Συναυλία ταξικής αλληλεγγύης στους απεργούς της Μαλαματίνα