in

Συγκέντρωση έξω από το ΥΜΑΘ για τους αποκλεισμούς εκπαιδευτικών από προσλήψεις και διορισμούς

Παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή στη 13:00 το μεσημέρι εκπαιδευτικοί που κατηγορούν την κυβέρνηση για άδικο αποκλεισμό εκπαιδευτικών από προσλήψεις και διορισμούς λόγω τεχνοκρατικών ζητημάτων.

Σε ανακοίνωση του ο Ζ’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης «Ο Φίλιππος» επισημαίνει:

«Βαδίζοντας ήδη στον πέμπτο μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων και πάνω 13 χιλιάδες εκπαιδευτικοί παραμένουν άνεργοι επειδή δεν συμπεριλήφθηκαν στους «αξιολογικούς πίνακες» του νόμου Γαβρόγλου (προσοντολόγιο) και έχουν αποκλειστεί και από τους διορισμούς στην ειδική αγωγή και από τις προσλήψεις αναπληρωτών της φετινής χρονιάς. Πρόκειται για τους απορριφθέντες λόγω του παραβόλου των 3 ευρώ, αλλά και άλλους λόγω έλλειψης εξομοίωσης ή εξαιτίας τεχνικών λαθών του συστήματος. Την ίδια στιγμή άλλοι εκπαιδευτικοί που για 10 και πλέον χρόνια “όργωναν” τη χώρα, στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο, κατρακύλησαν εκατοντάδες και χιλιάδες θέσεις στους πίνακες εξαιτίας του νόμου Γαβρόγλου που τσακίζει την προϋπηρεσία.
Παρά τις επανειλημμένες κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας που έγιναν στο υπουργείο Παιδείας και όλη τη χώρα, παρά τα αμέτρητα υπομνήματα και ψηφίσματα των εκπαιδευτικών Σωματείων και Ομοσπονδιών, παρά τις σχετικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, το Υ.ΠΑΙ.Θ. και οι κυβερνήσεις 2 χρόνια τώρα αρνούνται πεισματικά να δώσουν λύση στο πρόβλημα, αδιαφορώντας για το επαγγελματικό, ψυχολογικό και οικονομικό κόστος αυτής της κατάστασης στους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους. Το υπουργείο Παιδείας με πρόσφατες μεταμεσονύχτιες τροπολογίες του μπόρεσε να θεσπίσει αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις, όπως οι 3μηνες συμβάσεις των αναπληρωτ(ρι)ών και τις τοπικές προσλήψεις από τους Δ/ντές Εκπαίδευσης, δεν μπορεί να βρει μία λύση στο πρόβλημα, για το οποίο το ίδιο ευθύνεται. Επιπρόσθετα ευθύνες προκύπτουν και για το Υπουργείο Εσωτερικών που από το καλοκαίρι δήλωνε πως θα δοθεί λύση. Η κυβέρνηση αρνείται να λύσει το πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση ενώ και οι σχετικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί δεν έχουν φτάσει ποτέ για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

Εδώ και τώρα πρέπει να δοθεί τέλος στην κατάφωρη αυτή αδικία εναντίον των χιλιάδων «απορριφθέντων» εκπαιδευτικών και ταυτόχρονα να μπει τέρμα στο αίσχος της ελαστικής εργασίας και της αναπλήρωσης. Οι αναπληρωτ(ρι)ες καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων, έπρεπε ήδη να εργάζονται με μόνιμη σχέση εργασία και όχι να αντιμετωπίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση, ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, χωρίς δικαιώματα. Καθημερινά γίνεται όλο και πιο φανερό πως το προσοντολόγιο του Γαβρόγλου που εφαρμόζει απαρέγκλιτα και η κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελεί τρόπο απόρριψης/απόλυσης και όχι πρόσληψης εκπαιδευτικών. Μόνος δρόμος για το εκπαιδευτικό κίνημα ο ανυποχώρητος αγώνας για την κατάργηση των νόμων Γαβρόγλου και Κεραμέως και την υπεράσπιση δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Κι αυτό γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό στην εποχή της πανδημίας, καθώς το πιο κρίσιμο στοιχείο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων είναι αναμφίβολα η μείωση του αριθμού των μαθητ(ρι)ών ανά τμήμα στο 12-15, που συνεπάγεται την άμεση ανάγκη για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα νέα ολιγομελή τμήματα.

Απαιτούμε την άμεση ένταξη προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα με την ένταξη όλων των απορριφθέντων εκπαιδευτικών της 1ΓΕ/2019, 2ΓΕ/2019, 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019, 3ΕΑ/2019 και 1ΓΤ/2020 στους οριστικούς πίνακες.

Διεκδικούμε:

• Άμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παραβόλου, εξομοίωσης και τεχνικών λαθών στους «αξιολογικούς πίνακες», ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ως αναπληρωτές τη φετινή χρονιά αλλά και να μην αποκλειστούν από ενδεχόμενους μόνιμους διορισμούς – Καμία/κανένας αποκλεισμένος λόγω παραβόλου, μη εξομοίωσης ή τυχαίων διαδικαστικών, γραφειοκρατικών λαθών
• Κατάργηση του νόμου 4589/2019 (προσοντολόγιο) που απαξιώνει το πτυχίο και την προϋπηρεσία – Μαζικούς μόνιμους διορισμούς – Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία
• Κατάργηση του θεσμού της τρίμηνης σύμβασης και των τοπικών προσλήψεων από τους Δ/ντές Εκπαίδευσης

Το Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης, στηρίζει και καλεί τα μέλη να συμμετέχουν τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, στην παρέμβαση διαμαρτυρίας την
Παρασκευή 8 Ιανουρίου 2021, 1μ.μ., στο Υπουργείο Μακεδ.-Θράκης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μπάχαλο συνεχίζεται: Θετική στο άνοιγμα των σχολείων η επιτροπή των λοιμοξιωλόγων – Αύριο οι τελικές ανακοινώσεις

Διαμαρτυρία φοιτητών/τριων έξω από το ΥΜΑΘ