Tην Παρασκευή 7 Ιουνίου εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κατά της επιστράτευσης και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστήριο στις 9.30 το πρωί.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ οι εκπαιδευτικοί θα συναντηθούν και με τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ και με τους εργαζόμενους στην Υγεία (ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ) που έχουν απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, για κοινή πορεία προς το Σύνταγμα με σύνθημα Παιδεία – Υγεία – Δημοκρατία.
Παράλληλα, την Πέμπτη, 6/6 στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για την ανάδειξη των εξής θεμάτων: την κατάργηση της επιστράτευσης, την αντίθεση στις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών και την αντίθεση στις απολύσεις.
Επίσης, τη Δευτέρα, 10/6 στις 15.00 στα γραφεία της ΟΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας όλων των βαθμίδων και της ΑΣΓΜΕ. Επίσης θα κληθεί και η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Στόχος της σύσκεψης είναι ο συντονισμός ενεργειών και κινητοποιήσεων την επόμενη περίοδο για εργασιακά και απολύσεις αλλά και για τα εκπαιδευτικά ζητήματα που θα ανοιχτούν (ν/σχ για Γενικό – Τεχνολογικό Λύκειο, κ.λπ.)
Τέλος, την Τετάρτη, 12/6 στις 12.30 διοργανώνουμε στο Υπ. Παιδείας στο Μαρούσι, μαζική Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.