in , , , ,

Συγκεντρώσεις σε Εύοσμο, Καλαμαριά, Τούμπα ενάντια στην καταστολή και για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας

Σε συγκέντρωση το Σάββατο 27 Μάρτη στις 5 μ.μ. στην πλατεία Ευόσμου κάλεσαν με κοινό τους ψήφισμα το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου.

Ανάλογες κινητοποιήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν το πρωί της Κυριακής 28 Μάρτη. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης στις 11.00, θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας και στον πεζόδρομο του Δημαρχείου Καλαμαριάς.

Στην κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία, μέσα σε άλλα σημειώνουν:

«Δεν βάζουμε lockdown στον αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματα μας!

Η κυβέρνηση δεν ανέστειλε την αντιλαϊκή της πολιτική συνολικά την περίοδο της πανδημίας και του lockdown. Αντίθετα, την κλιμάκωσε με κριτήριο το κέρδος των λίγων. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημά τους, είτε βρίσκονται σε αναστολή είτε σε άλλα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών κερδών. Χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας. Πλήθος αυτοαπασχολούμενων βρίσκονται μπροστά στο κίνδυνο χρεοκοπίας από τα συσσωρευμένα χρέη και τους φόρους. Μαθητές και φοιτητές βρίσκονται εκτός ζωντανής και ουσιαστικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, μακριά από τους φυσικούς τους χώρους, εδώ και ένα χρόνο.

Οι αγώνες που γεννιούνται από την οργή και την αγάνακτηση μας, αντιμετωπίζονται με αυταρχιμό και πρωτοφανή κρατική καταστολή. Φοβούνται τη δύναμη της οργανωμένης διεκδίκησης, γιατί γνωρίζουν ότι έχουμε μεγαλύτερη δύναμη από αυτούς όταν είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για τις ανάγκες μας. Για αυτο λαμβάνουν μέτρα περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθερίων, εξαπολύουν επίθεση στη λειτουργία και στη δράση των εργατικών σωματείων.

Στην καταστολή και στην κρατική βία απαντάμε με οργάνωση και συλλογική πάλη!

Οι φορείς, οι σύλλογοι, τα σωματεία πρέπει να φωνάξουμε: «Έως εδώ! Δεν πάει άλλό!». Έχουμε τη δύναμη να αναχαιτίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμη που κρύβει ο μαζικός, συλλογικός οργανωμένος αγώνας. Μην τους αφήσουμε άλλο να θυσιάζουν τις ζωές μας για να κερδίζουν οι λίγοι.

Αγωνιζόμαστε για:

-Να ενισχυθεί το ΕΣΥ, τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, η ΠΦΥ. Να ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια! Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

-Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα!

-Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή!

-Να ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος από τη ρύπανση που προκαλείται από τη λειτουργία των βιομηχανιών!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Η αστυνομία βάζει πρόστιμα σε διαδηλωτές, αλλά οι ένστολοι διαδηλώνουν…

Κεντρικό αεροδρόμιο THF