Στο γενικό κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο ο Γιώργος Καραγιαννίδης κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” . Ο Γ. Καραγιαννίδης ο ξεκίνησε στις 6/4 μαζί με τον Αλ. Μητρούσια και τον Κ. Σακκά απεργία πείνας διεκδικώντας την αποφυλάκιση της συγκατηγορούμενής τους Στέλλας Αντωνίου που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και την ακύρωση της νέας προφυλάκισης που τους επιβλήθηκε για μια σειρά ενεργειών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.
“Ζούμε σε μια εποχή που η δικαστική εξουσία, το «βαθύ κράτος», με όχημα την «πάταξη της τρομοκρατίας» και την «εμπέδωση της ασφάλειας» εξευτελίζει κάθε έννοια αστικής νομιμότητας και συνταγματικών εγγυήσεων.Όπως πάντα, σε καιρούς κοινωνικής κρίσης και ταξικής πόλωσης, το κράτος εγκαταλείπει το ρόλο του επιθεωρητή της κοινωνικής ειρήνης και αναλαμβάνει εκείνον του επιτελάρχη του κοινωνικού πολέμου. Ανακριτές, εισαγγελείς και δικαστές, με αποκλειστικό κίνητρο και κριτήριο τις διωκτικές σκοπιμότητες, τις ανάγκες πειθάρχησης και υποταγής ιδιαίτερα της ανυπότακτης νεολαίας, έτσι απλά γιατί μπορούν, επιδίδονται καθημερινά σε όργια αυθαιρεσίας, εκδικητικότητας και βαρβαρότητας. Φυσικά, προνομιακό πεδίο αυτής της αντικοινωνικής επιχείρησης αποτελεί ο «αντιτρομοκρατικός αγώνας».” τονίζει με ανακοίνωσή του το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα.
“Ο Γ. Καραγιαννίδης, ο Αλ. Μητρούσιας και ο Κ. Σακκάς κάνουν απεργία πείνας από τις 6/4 διεκδικώντας την αποφυλάκιση της συγκατηγορούμενής τους Στέλλας Αντωνίου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, και την ακύρωση της νέας προφυλάκισης που τους επιβλήθηκε για μια σειρά ενεργειών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Οι ανακριτές Μπαλτάς και Μόκκας χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, κονιορτοποιώντας κάθε δικονομικό κανόνα αλλά και τη στοιχειώδη κοινή λογική (τους κατηγορούν για ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε σημεία που απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα), αποδίδουν σωρεία νέων κατηγοριών στους τρεις απεργούς πείνας μόνο και μόνο για να συντηρούν το κλίμα τρομολαγνείας και να μεγεθύνουν τον εκφοβιστικό ρόλο των μηχανισμών καταστολής, παρότι έχουν εξαρχής δηλώσει τόσο οι ίδιοι όσο και η Σ.Π.Φ. ότι δεν είναι μέλη της.” προσθέτει το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα αναφέροντας τέλος ότι “Οι τρεις απεργοί πείνας, δηλώνοντας με παρρησία την οργανική ένταξή τους στον αναρχικό χώρο και τη συμφωνία τους στην πολύμορφη δράση του επαναστατικού κινήματος, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για την αξιοπρέπειά τους και την ελευθερία της συντρόφισσάς τους Στέλλας Αντωνίου. Αξίζουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας”