Μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών επιχειρηματιών υποστηρίζει την πολιτική που ακολουθεί η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt.
Συγκεκριμένα, ο 86% των επιχειρηματιών εκτιμά ότι η Μέρκελ πρέπει να διατηρήσει την ίδια στάση στο θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης στην ευρωζώνη παρά τις επικρίσεις που δέχεται από το εξωτερικό.
Το 55% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της παραχώρησης περισσότερων εξουσιών στις Βρυξέλλες ενώ το 76% πιστεύει ότι πρέπει να σωθεί το ευρώ, έναντι του 41% των Γερμανών που έχουν την ίδια άποψη.
Επιπλέον, περισσότεροι από 4 στους 10 ερωτηθέντες απάντησαν ότι νιώθουν περισσότεροι Ευρωπαίοι παρά Γερμανοί.
Παρόλα αυτά τα 2/3 των επικεφαλής γερμανικών εταιρειών ζητούν η βοήθεια προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να συνοδεύεται από περισσότερους όρους.
Τέλος, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (64%) επεσήμανε ότι δεν έχει νιώσει τις επιπτώσεις της κρίσης στην ευρωζώνη στην επιχείρησή του, όμως παρατηρείται αύξηση στο ποσοστό όσων αναμένουν ότι θα αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας της κρίσης από 25% τον Ιανουάριο σε 27% τώρα.
Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Forsa τηλεφωνικά από τις 19 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου σε 641 ανθρώπους που κατέχουν διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες στη Γερμανία.