Την παραπομπή του αρχηγού του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στον εισαγγελέα Εφετών και το Ελεγκτικό Συνέδριο για δύο κακουργήματα αποφάσισε ομόφωνα η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συνεδρίασή της. Οι κατηγορίες αφορούν τη δήλωση ανακριβούς πόθεν έσχες, καθώς και την παράνομη συμμετοχή σε offshore εταιρεία.
Παράλληλα ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατάσχεση των ποσών που αποκτήθηκαν παρανόμως από τις δραστηριότητες αυτές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν να στοιχειοθετηθεί και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, η εταιρεία Catalina Ltd, η οποία δηλώθηκε στα πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη δύο φορές το 1994 και μία το 1996, είναι η εταιρεία που δέχθηκε τα δύο επίμαχα εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ. Τα εμβάσματα προήλθαν σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που εμφανίζεται ως μεσάζοντας προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma. Η εταιρεία αργότερα άλλαξε την επωνυμία σε Sunlight Ltd και τον Ιανουάριο 2010 μεταβιβάστηκε στην αδελφή του αρχηγού του ΛΑΟΣ.
Επίσης, σύμφωνα με το πόρισμα η δεύτερη εμπλεκόμενη εταιρεία ονόματι Homeric, ιδρύθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1983 αλλά δεν δηλώθηκε ποτέ.
Η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκ της Επιτροπής, υποστήριξε ότι ο κ. Καρατζαφέρης διαθέτει και τρίτη off-shore, με την επωνυμία «Deck Rock Limited».
