in

Στα χέρια των πολιτών το δημοψήφισμα για το νερό – Κοινή εκδήλωση ΑΠΘ και SOSΤΕ το νερό

Στα χέρια των πολιτών το δημοψήφισμα για το νερό – Κοινή εκδήλωση ΑΠΘ και SOSΤΕ το νερό

Στα λόγια φαίνεται πως μένουν οι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης όσον αφορά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με το ερώτημα «ναι ή όχι στην πώληση της ΕΥΑΘ» καθώς δεν έχουν προχωρήσει ούτε βήμα τις λεγόμενες γραφειοκρατικές, διαδικασίες που απαιτούνται για τη διεξαγωγή.

Κατά συνέπεια η υπόθεση του δημοψηφίσματος για την υπεράσπιστη του νερού της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στα χέρια των πολιτών και του κινήματος που έχει αναπτυχθεί εδώ και μήνες. Φαίνεται πως οι επιφυλάξεις μελών του κινήματος για την “ειλικρίνια” των δημάρχων απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, είχαν μεγάλη βάση στην πραγματικότητα.

Από πλευράς της οργανωμένης κοινωνίας της Θεσσαλονίκης που αγωνίζεται για την υπεράσπιση του νερού, θα πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης που διοργανώνουν το ΑΠΘ και το Συντονιστικό Πολιτών και Φορέων «SOSΤΕ το νερό», την Παρασκευή 4 Απριλίου και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ παρουσία της Βερολινέζας ακτιβίστριας Dorothea Haerlin

Η Dorothea Haerlin θα παρουσιάσει την εμπειρία από τη συμμετοχή της ως ιδρυτικού μέλους στο κίνημα «Berliner Wassertisch», το οποίο με μαζική κινητοποίηση των πολιτών πέτυχε την επαναδημοτικοποίηση της ύδρευσης του Βερολίνου. Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση «Berliner Wassertisch» κατάφερε με δύο δημοψηφίσματα αφενός να δοθεί στη δημοσιότητα η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της γαλλικής πολυεθνικής εταιρίας Veolia για την παραχώρηση πακέτου μετοχών της Εταιρίας Ύδρευσης του Βερολίνου και αφετέρου να επιστρέψει η διαχείριση του νερού της ύδρευσης στην πόλη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που εντάσσεται στις παρεμβάσεις που οργανώνονται ενόψει του δημοψηφίσματος της 18ης Μαΐου για την ιδιωτικοποίηση του νερού, θα προβληθεί η ταινία «ΣΤαγώνες», το ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα. Το ντοκιμαντέρ περιγράφει πέντε περιπτώσεις επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης του νερού στη Θεσσαλονίκη, το Αποπηγάδι Χανίων, την ανατολική Χαλκιδική, τον Ασωπό και το Βόλο, μέσα από τις οποίες επιδιώκει να παρουσιάσει το σύνολο των κινδύνων που αντιμετωπίζει το νερό στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

«Εδώ είναι του Ρασούλη»