in ,

Στ. Κραουνάκης: “Η τέχνη μπορεί να γιατρέψει και να αναστήσει αισθήματα”

Στ. Κραουνάκης: “Η τέχνη μπορεί να γιατρέψει και να αναστήσει αισθήματα”

Ο Σταμάτης Κραουνάκης δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής και χαιρετίζει τον αγώνα της, υπογράφοντας δυο αράδες ελπίδας και νίκης.

Έχω να καταθέσω κάτι απο τη μικρή εμπειρία μου και την εξάμηνη θητεία μου σε κάποιο Δηπεθε.

Κάθε τόπος βαστάει καλλιτέχνες στην αγκαλιά του.

Αυτό που ποτέ δεν επιδιώχθηκε απο την πολιτεία, είναι να αξιοποιηθεί αυτό το δυναμικό.

Πως?
Με εκπαίδευση.

Αν όλοι οι καλλιτέχνες που περνάνε απο ένα Δηπεθε μπορούν να διδάξουν – και οι περισσότεροι μπορούν, γιατί όχι και με plus αμοιβή δασκάλου, τους νέους εθελοντές καλλιτέχνες κάθε πόλης, ηθοποιούς, μουσικούς, εικαστικούς, για όσο διάστημα παίζουν στην πόλη τους, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής κάθε Δηπεθε, διευθύνει με φαντασία, αυτή τη διαδικασία, σε τέσσερα χρόνια, κάθε πόλη θα έχει τον εν δυνάμει θίασο της, τους μουσικούς της, τους εικαστικούς της.

Εκτός αυτού απο αυτό το δυναμικό,οι σκηνοθέτες μπορούν να έχουν βοηθητικό δυναμικό για τις παραστάσεις τους…

Στην ουσία μέσα απο τα Δηπεθε, να δημιουργηθούν φορείς τέχνης,..
Και όχι μόνο θέσεις εργασίας…για λίγο διάστημα.

Όποτε και όπου έγινε αυτό έστω και για λίγο…χάρη στο “δόσιμο”..των καλλιτεχνικών διευθυντών…Λάρισα, Βόλος, Καλαμάτα, Λαμία, άνθισε αληθινά κάτι και γεννήθηκαν δυνάμεις.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα. Όλοι οι ικανοί που προκύψανε, κουβαλήσανε στο κέντρο…γιατί τίποτα δεν ενίσχυσε την παραμονή τους και την ανάπτυξη τους στην πόλη τους.

Η τέχνη μπορεί να γιατρέψει και να αναστήσει αισθήματα.

Και κυρίως αν υπάρχει …προγραμματισμός …και ουσία …να αποφέρει και τα έξοδα της: μισθούς, έξοδα παραγωγής.

Αυτά τα ολίγα

Πρέπει να σας πω ότι η εμπειρία μου έδειξε ότι αυτό είναι εφικτό.

Σας φιλώ όλους και χαιρετίζω τη Ρένα Δούρου στο αγώνισμα της.

Την εμπιστεύομαι. σαν προσωπικότητα, σαν γυναίκα και σαν μαχήτρια.
Ευχαριστώ όποιον το διαβάσει.

Σκ

Πηγή: Στο Κόκκινο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εκατοντάδες προσαγωγές σε επιχείρηση “σκούπα” της ΕΛΑΣ

Καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων