Σκληρή κριτική ΣΥΡΙΖΑ στην έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Την έντονη διαφωνία του στο περιεχόμενο της έκθεσης του ΔΝΤ σχετικά με την ελληνική οικονομία εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «επιχειρεί να δικαιολογήσει τις επιλογές που έγιναν μέσω του μνημονίου, για τις οποίες άλλωστε έχει συνευθύνη».

Όπως προσθέτει “το γεγονός ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο ‘λάθος του πολλαπλασιαστή’, δηλαδή στη λάθος συνταγή, “επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές”.

Σχετικά με το δημόσιο χρέος, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η αναφορά σε ένα ενδεχόμενο νέο κούρεμα αποδεικνύει πως οι μέχρι τώρα μνημονιακές πολιτικές όχι μόνο δεν μείωσαν το χρέος, αλλά το γιγάντωσαν, ενώ από τη στιγμή που δεν εντάσσεται ένα τέτοιο μέτρο σε ένα άλλο πλαίσιο αναπτυξιακής πολιτικής, θα είναι ατελέσφορο.

Στη συνέχεια, τονίζει ότι όσα αναφέρει ως «επιτεύγματα» της ελληνικής προσπάθειας μεταφράζονται με πραγματικούς όρους στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης, τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, την απαξίωση παραγωγικών υποδομών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει είναι ότι «αυτό που δεν λέει η έκθεση του ΔΝΤ είναι πως τα τρία χρόνια του μνημονίου ήταν χαμένα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες ανθρωποθυσίες και το γνωρίζουν καλά οι άνεργοι, οι νέοι που μεταναστεύουν, οι χρεοκοπημένοι μικροεπιχειρηματίες και τα χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς εισόδημα».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Guardian: Οι άνθρωποι στην Ελλάδα δείχνουν στους πολιτικούς πως να πολεμήσουν τη Χρυσή Αυγή

Άρθρα αναγνωστών: Δυο κόσμοι συγκρούονται