Ανοδικά συνεχίζει να κινείται η ανασφάλιστη εργασία στην χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.
Συγκεκριμένα το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας σήμερα φθάνει στο 35%, αυξημένο κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία τρία χρόνια (το 2010 ήταν 25%) και κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες από το 2011 (29%).
Στις εργασιακές σχέσεις καταγράφεται υπερδιπλασιασμός της μετατροπής των συμβάσεων από πλήρους απασχόλησης, σε εκ περιτροπής εργασίας, μονομερώς από τον εργοδότη.
Συνολικά οι επιθεωρητές εργασίας διενήργησαν τη φετινή χρονιά 19.000 ελέγχους. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους παραβάτες εργοδότες ξεκινούν από 500 ευρώ, ενώ μπορούν να υπερβούν και τα 50.000 ευρώ, ανάλογα με την παράβαση.